Ινδία: Βρήκαν 202 δόντια στο στόμα μιας 7χρονης!

Μια ασυνήθιστη επίσκεψη στον οδοντογιατρό της, είχε μια επτάχρονη από την Ινδία, η οποία πήγε να βγάλει, όχι ένα αλλά 202 δόντια.
Το κορίτσι παραπονιόταν διαρκώς για τους πόνους που ένιωθε στο στόμα και για το πρήξιμο που δεν υποχωρούσε. Η μητέρα της μικρής, οδήγησε την κόρη της στον στοματολόγο - γναθοχειρουργό Ajoy Roychoudhary, στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών, στο Νέο Δελχί και εκείνος έμεινε έκπληκτος, όταν, στην ακτινογραφία που έκανε, είδε να αναπτύσσονται μέσα στα ούλα της, δεκάδες δόντια.


Δυο ώρες χρειάστηκαν, για να αφαιρεθούν τα περιττά δόντια. Σύμφωνα με τον γιατρό, πρόκειται για μια σοβαρή επέμβαση, που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μια λάθος κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλοκές και μόνιμη παραμόρφωση του ασθενούς.
Η περίπτωση της επτάχρονης Ινδής, που τώρα είναι απόλυτα υγιής, ονομάζεται σύνθετο οδόντωμα και εμφανίζεται στην περίοδο ανάπτυξης της οδοντοφυΐας.
ΠΗΓΗ
Ινδία: Βρήκαν 202 δόντια στο στόμα μιας 7χρονης! Ινδία: Βρήκαν 202 δόντια στο στόμα μιας 7χρονης! Reviewed by Unknown on 14:30 Rating: 5
Από το Blogger.