Αληθινές ιστορίες για φαντάσματα

Η ανθρώπινη ιστορία βρίθει από ιστορίες φαντασμάτων σε όλο τον πλανήτη, είδωλα δηλ. ανθρώπων που έχουν πεθάνει. Υπάρχουν δε μαρτυρίες για ολοφάνερα, έως και υλοποιημένα φαντάσματα, φαντάσματα-σκιές που μόλις διακρίνονται.
Έχει γίνει λόγος για ανθρώπινα φαντάσματα, ή ζωώδη, αντικείμενα και ακόμη για σπίτια, δέντρα και βουνά. Η πιο διαδεδομένη θεωρία λέει πως τα φαντάσματα είναι ψυχές πεθαμένων που δεν μπορούν να βρουν ανάπαυση, λόγω προσκόλλησης σε γήινες υποθέσεις, ρομαντικές, ή φρικώδεις, όπως αναμονή εκδίκησης, αλλά και μη συνειδητοποίησης των νεκρών ψυχών πως έχουν φύγει απ’ τη ζωή λόγω συνήθως ξαφνικού θανάτου.
Υπάρχουν βέβαια και θεωρίες που αρνούνται τη μετά θάνατον ζωή κι άλλες μιλάνε για στοιχειακά, δηλαδή κάτι μη ανθρώπινο που οικειοποιείται τη μορφή κάποιου πεθαμένου κι εμφανίζεται μ’ αυτήν και δεν έχουν τέλος οι εικασίες περί αυτών, τα οποία λένε δεν είναι και αιώνια…..

Άλλοτε εμφανίζονται σαν καλά κι άλλοτε σαν κακά φαντάσματα και τα περισσότερα αφήνουν λένε ένα αίσθημα ψύχρας, μελαγχολίας και μερικά τρόμο. Οι μάρτυρες συνήθως αποφεύγουν να πουν τις εμπειρίες τους γιατί φοβούνται πως θα γελοιοποιηθούν.
Ακόμα οι λαικές διηγήσεις κι ο κινηματογράφος θέλουν τα φαντάσματα να εμφανίζονται σε σκοτεινά μέρη και τη νύχτα κατά προτίμηση, σε ομιχλώδη τοπία κλπ.

Ας πούμε λίγες ιστορίες αληθινών φαντασμάτων πάρα κάτω.

Ο φαντάρος με το κορίτσι
Ένα παλικάρι που υπηρετούσε στο στρατό σε κάποιο ελληνικό νησί, γνώρισε σε κάποια ολιγόωρη άδειά του ένα κορίτσι και τη συμπάθησε.


Έγιναν φίλοι και συναντιόντουσαν κάθε φορά που το παλικάρι είχε άδεια απ’ το στρατόπεδο, πήγαινε δε και την έπαιρνε από το σπίτι της, δίνοντας απ’ έξω ραντεβού. Κάποιο βράδυ στη βόλτα, το κορίτσι άρχισε να κρυώνει κι ο φαντάρος τη σκέπασε με το μπουφάν του. Όταν τέλειωσε η βόλτα τους τη πήγε σπίτι, ξεχνώντας να ζητήσει το μπουφάν πίσω.
Πήγε λοιπόν να το ζητήσει μετά αφ’ ότου την άφησε αλλά όταν χτύπησε το κουδούνι και τη ζήτησε σε κάποια κυρία που του άνοιξε, έμαθε πως η κοπέλα είχε πεθάνει πριν μερικά χρόνια. Εξιστόρησε στην εν λόγω κυρία όλη τη φάση που έζησε μαζί με το κορίτσι κι εκείνη τον έστειλε στο νεκροταφείο του χωριού, όπου είδε τον τάφο της με τα ίδια του τα μάτια κι επάνω εκεί παρατημένο το μπουφάν του!

Περίεργη παρουσία
Καθώς ο κ. Δ. οδηγούσε σε έναν επαρχιακό δρόμο, βλέπει έναν γέροντα που του κάνει νόημα να σταματήσει και του ζητάει ένα τσιγάρο. Του το δίνει και γυρίζει να του δώσει και φωτιά που του ζήτησε επί πλέον, αλλά μόλις επανέρχεται, ο γέροντας ήταν εξαφανισμένος!

Το κοριτσάκι με το πιάνο


Σ’ ένα παλιό σπίτι στην Αθήνα, έμενε μια οικογένεια τριών ατόμων, όπου το κοριτσάκι πήγαινε σχολείο κι αγαπούσε πολύ τη μουσική και το πιάνο, παρακολουθούσε δε μαθήματα σε κάποιο ωδείο κι εξασκείτο κάθε μέρα στο πιάνο που του αγόρασαν οι γονείς του.
Το παιδί μια μέρα γλίστρησε στη σκάλα και χτυπώντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του πέθανε.
Μετά από το συμβάν οι γονείς της έφυγαν από το σπίτι αυτό και μετακόμισαν σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Το σπίτι αυτό δεν ξανακατοικήθηκε καθώς δεν είχε μείνει τίποτα εκεί μέσα. Όμως όποιος περάσει έξω από αυτό το σπίτι αυτό μια συγκεκριμένη ώρα το απόγευμα, θα ακούσει να παίζει κάποιος από μέσα
ΠΗΓΗ
Αληθινές ιστορίες για φαντάσματα Αληθινές ιστορίες για φαντάσματα Reviewed by Unknown on 22:00 Rating: 5
Από το Blogger.