ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΡΑΚΟΙ:ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Η Αγνή ( στα σανσκριτικά σημαίνει «φωτιά» ) είναι το νεότερο (νεοσσός) ενός είδος που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Ινδονησία.
Του όνομα του δόθηκε από τα μέλη της αρχικής ερευνητικής ομάδας λόγω των κόκκινων φτερών του.
Ενώ οι τοπικοί ζωολόγοι και οι επιστήμονες που μελετούν και να ταξινομούν τα ζώα είναι διστακτικοί στο να χρησιμοποιούν το όνομα «Δράκος» , υπάρχει μια ολοφάνερη ομοιότητα μεταξύ αυτού του νέου είδους και τους μυθικούς δράκους της αρχαίας γνώσης .

H Αγνή μπορεί να τριπλασιάσει το τρέχον μέγεθος του μέσα σε ένα μήνα, με βάση την τρέχουσα ανάπτυξης της . Αυτήν την περίοδο τρέφεται κυρίως με έντομα , αλλά σύντομα θα τρώει μικρά τρωκτικά και πτηνά .
Δείγματα ενηλίκων δεν έχουν πιαστεί ακόνα , αν και ενδείξεις της ύπαρξής τους έχουν επισημανθεί στην τοπική περιοχή όπου βρέθηκε και ο νεισσός .
Πιστεύεται ότι οι ενήλικες παραμένουν σε χειμερία νάρκη για το μεγαλύτερο μέρος του έτους , και εμφανίζονται περιστασιακά και κυνηγούν τροφή .
Η πρώτη ερώτηση που είναι πιθανό να ρωτήσει κάποιος είναι αν αυτά τα πλάσματα έχουν την ικανότητα να εκτοξεύουν φωτιά σαν τους δράκους στις ταινίες και στα παραμύθια .


Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία , θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή των προστατευόμενων δασικών εκτάσεων όπου κατοικεί Αγνή έχει ένα ασυνήθιστα υψηλό αριθμό σε πυρκαιές αλλά συνήθως προκαλούνται από κεραυνό .


Η Αγνή , καθώς και αρκετά από τα αδέλφια της έχουν βρίσκονται υπό παρακολούθηση από τοπικούς επιστήμονες στο φυσικό τους περιβάλλον προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά τους και τις διατροφικές συνήθειες
ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΡΑΚΟΙ:ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΡΑΚΟΙ:ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Reviewed by Unknown on 21:30 Rating: 5
Από το Blogger.