Νέα πρόκληση από Τούρκο Υπουργό: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης - Να τους δώσει κάποιος ένα μάθημα»


- Να δώσει ένα μάθημα η ΕΕ στους "κακομαθημένους ελληνοκύπριους" ζήτησε οΤούρκος υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα
- «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ποτέ δεν αναγκαστήκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους», είπε
- Σε επιφυλακή Ελλάδα και Κύπρος στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου Ναυάρχου για εμπλοκή στο Αιγαίο









Η Τουρκία αντί να χαμηλώνει τους τόνους συνεχίζει στο ίδιο προκλητικό ύφος να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Την σκυτάλη από τους Τούρκους στρατηγούς πήρε ο (κατ' όνομα) υπουργός του Ερντογάν αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Βολκάν Μποζκίρ.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλλιέτ είπε:

«Τη λύση στο Κυπριακό δεν μπορούν να τη δώσουν ούτε η Τουρκία, ούτε οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η ΕΕ και οι χώρες της Ευρώπης, οι οποίες έχουν δώσει τη δυνατότητα στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νοτίου Κύπρου να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, ποτέ δεν αναγκαστήκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους και γι αυτό συνεχίζουν την ίδια συμπεριφορά».

Μάλιστα απήυθυνε έκκληση -όπως είπε- «στις σημαντικές χώρες της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους». «Πείστε την ελληνοκυπριακή διοίκηση και μην της επιτρέπετε να συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά» κατέληξε.

Στον απόηχο των δηλώσεων του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχου Μπουλέντ Μποστάνογλου, η Ελλάδα και η Κύπρος παρακολουθούν τις κινήσεις του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Τούρκος Ναύαρχος είχε δηλώσει το Σάββατο αν πλοία του τουρκικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με άλλα πλοία (σσ. του Ισραήλ ή ελληνικά), :«Θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που ισχύουν. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν δοθεί (σσ. τον Ιούνιο του 2012) από το γραφείο του Πρωθυπουργού στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων κι από εκεί στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού».

«Κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα χαρακτηρίζεται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος»

Σημειώνεται ότι οι κανόνες εμπλοκής διαμορφώθηκαν το 2012 με αφορμή την ένταση με τη Συρία και την κατάρριψη από τη συριακή αεροπορία τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους. «Κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα χαρακτηρίζεται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος» είχε ανακοινώσει τις 26 Ιουνίου 2012 ο τότε πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ
Νέα πρόκληση από Τούρκο Υπουργό: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης - Να τους δώσει κάποιος ένα μάθημα» Νέα πρόκληση από Τούρκο Υπουργό: «Οι Ελληνοκύπριοι είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης - Να τους δώσει κάποιος ένα μάθημα» Reviewed by Unknown on 14:54 Rating: 5
Από το Blogger.