Τεχνικές για να έχετε συνείδηση στα όνειρά σας

Αυτός είναι ένας οδηγός για να καταφέρετε να κάνετε διαυγή/συνειδητά όνειρα.Αν δεν ξέρετε τι είναι τα διαυγή όνειρα,διαβάστε αυτό το άρθρο.
Οι δύο πιο αποτελεσματικές τεχνικές που έχω βρει μέχρι τώρα είναι οι εξής:

Πρώτη:
Τα βήματα είναι τα εξής:
1. Όταν είστε στο κρεβάτι,πριν κοιμηθείτε πείτε στον εαυτό σας πως όταν θα δειτε όνειρο θα ξυπνήσετε και θα μείνετε απολύτως ακίνητοι.Δεν πρέπει ούτε να κουνήσετε,ούτε να ανοίξετε τα μάτια σας.
2. Όταν θα το πετύχετε αυτό,μείνετε ξύπνιοι για μικρό χρονικό διάστημα.
3. Σε λίγη ώρα θα περάσετε στην φάση του sleep paralysis γιατί ο εγκέφαλος θα νομίζει ότι κοιμάστε.
4. Όταν θα είστε σε αυτήν την κατάσταση,φανταστείτε κάποιον/κάποια να κάθετε πάνω σας και αρχίστε να του/της μιλάτε ή να τον/την ακουμπάτε.
5. Με την ώρα θα γίνεται όλο και πιο πραγματική η αίσθηση της ύπαρξης αυτού του προσώπου,και εν τέλει θα μπείτε σε διαυγές όνειρο.
6. Όταν θα είστε μέσα στο διαυγές όνειρο,κάποτε θα αρχίσει να καταρρέει.Όταν ξυπνήσετε επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και θα ξαναγίνετε διαυγής.

Δεύτερη:
Καταρχάς κατεβάστε αυτό τον ήχο που έχω φτιάξει από εδώ,βάλτε τον στο κινητό σας και έχετε μαζί το κινητό σας το βράδυ όταν θα πάτε να κοιμηθήτε.
Τα βήματα είναι τα εξής:
1. Πηγαίνετε για ύπνο ό,τι ώρα κοιμάστε κανονικά,και κοιμηθείτε για 5-6 ώρες.
2. Όταν ξυπνήσετε από τον ύπνο των 5-6 ωρών μείνετε ξύπνιοι για 45 λεπτά.
3. Επιστρέψτε στο κρεβάτι,ξαπλώστε και βάλτε τον ήχο να παίζει.Προσπαθείστε να κοιμηθείτε και όλα τα άλλα θα τα αναλάβει ο ήχος.
4. Όταν καταφέρετε να μπείτε σε διαυγές όνειρο κι αυτό σε κάποια στιγμή αρχίσει να καταρρέει,επαναλαμβάνετε τα βήματα από την πρώτη τεχνική έτσι ώστε να ξαναμπείτε σε διαυγές όνειρο.
Ο ήχος είναι ξυπνητήρι που χτυπάει ανά κάποια συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και έχει σαν σκοπό να κρατάει το μυαλό σε εγρήγορση έτσι ώστε να μην πέσει σε βαθύ ύπνο και όταν θα μπείτε στην REM κατάσταση είναι πάρα πολύ πιθανό να γίνετε lucid.Ο πρώτος ήχος από το ξυπνητήρι θα ακουστεί μετά από 8 λεπτά από την στιγμή που θα το βάλετε να παίξει και θα κρατήσει για μερικά δευτερόλεπτα,μετά θα ξαναγίνει η ίδια διαδικασία μετά από 4 λεπτά,μετά από 8 λεπτά,μετά από 12 λεπτά και μετά δεν θα ξαναχτυπήσει για μια ώρα.Σε αυτό το διάστημα το μυαλό μας νομίζει ότι θα ξαναχτυπήσει το ξυπνητήρι και έτσι "ξυπνάει" από μόνο του και μπαίνεις ακαριαία σε lucid dream.

Χρήσιμες πληροφορίες:
- Πρέπει οπωσδήποτε να καταγράφετε τα όνειρά σας,τουλάχιστον στην αρχή.Δεν χρειάζεται να γράφετε πολλές λεπτομέριες,απλά ότι θυμάστε πάνω κάτω.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θυμάστε όλες τις λεπτομέριες από τα διαυγή σας όνειρα.
- Αν βλέπετε ότι το διαυγές όνειρο καταρρέει,ή είναι θολό,ή τρέμει,οι τρεις πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να το αποφύγετε είναι να τρίψετε τα χέρια σας ή να κάνετε περιστροφή γύρω από τον εαυτό σας (spin) ή να φωνάξετε δυνατά "γίνε πιο διαυγές!".
- Πολλές φορές καταφέρνουμε να γίνουμε διαυγής,αλλά κατά τη διάρκεια του ονείρου ξεχνάμε πως ονειρευόμαστε και επιστρέφουμε στο μη-διαυγές όνειρο.Μια λύση γι αυτό το πρόβλημα είναι να ρωτάτε τον εαυτό σας κάθε τρεις και λίγο αν ονειρεύεται και να κάνετε συχνά reality check (να κοιτάτε αν τα χέρια σας έχουν περίεργο σχήμα,αν μπορείτε να περάσετε το δεξί σας χέρι μέσα από το αριστερό,αν πηδήξετε λίγο και διαπιστώσετε ότι καθώς προσγειωθήκατε υπάρχει μια απόσταση από τα πόδια σας μέχρι το έδαφος σαν να αιωρείστε.)
ΠΗΓΗ
Τεχνικές για να έχετε συνείδηση στα όνειρά σας Τεχνικές για να έχετε συνείδηση στα όνειρά σας Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.