Πήγαν να δουν την παλίρροια και τους «κατάπιε» τσουνάμι [photos-video]

 
 Χιλιάδες κόσμου πήγε στις όχθες του ποταμού Qiantang στην πόλη Haining της επαρχίας Zhejiang στην ανατολική Κίνα για να παρακολουθήσει ένα εντυπωσιακό φαινόμενο της Μητέρας Φύσης.Σίγουρα όμως δεν περίμεναν ότι θα τους «κατάπινε» ένα τεράστιο παλιρροϊκό κύμα που «έσκασε» κυριολεκτικά επάνω τους, σπάζοντας το προστατευτικό φράγμα κάνοντάς τους να τρέχουν να σωθούν.

Η παρακολούθηση της παλίρροιας είναι μια παράδοση που τηρείται κάθε χρόνο από τους ντόπιους και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών στους παρατηρητές να μείνουν μακριά από την όχθη, πολλοί αδιαφόρησαν και κατέληξαν… βρεγμένοι!
Το φαινόμενο αυτό απαντάται σε λίγα μέρη τον κόσμο, συνήθως σε περιοχές με μεγάλο παλιρροιακό εύρος. Στον ποταμό Qiantang στην Κίνα προκαλούνται κύματα που φτάνουν τα εννέα μέτρα ύψος, ενώ «ταξιδεύουν» με ταχύτητα 40 χιλιομέτρων την ώρα.


Πήγαν να δουν την παλίρροια και τους «κατάπιε» τσουνάμι [photos-video] Πήγαν να δουν την παλίρροια και τους «κατάπιε» τσουνάμι [photos-video] Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5
Από το Blogger.