Ένα ολοκληρωτικά Χριστουγεννιάτικο και πρωτοποριακό γλυκό, μόνο για σένα. Γεμιστοί κουραμπιέδες με αμύγδαλο και χουρμάδες. Αν βαρέθηκες τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες, τότε , δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ κάτι πιο πρωτοποριακό για να εντυπωσιάσεις τους πάντες.
Ρίξε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζύμωσε καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει ενα σφιχτό μείγμα. Τύλιξε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλε τη στο ψυγείο για περίπου μια ώρα για να ξεκουραστεί.
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη,ετοίμασε τη γέμιση.Ψήσε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά και αφού κρυώσουν πολτοποίησε τα στο μπλεντερ, μαζί με τους χουρμάδες αφού τους έχεις βγάλει το κουκούτσι.
Βγάλε τη ζύμη απο το ψυγείο και φτιάξε μπαλάκια σε σχήμα αυγού περίπου. Σχημάτισε ενα βαθούλωμα στη κάθε μπαλίτσα και βάλε λίγη απο τη γέμιση και ξανά κλείσε το κάθε μπαλάκι, πλάθωντας το.
Σε ενα ταψί βάλε λαδόκολλα και τοποθέτησε τα κουραμπιεδάκια. Ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάλε τα απο τον φούρνο και μόλις κρυώσουν καλά, πασπάλισε τα με τη ζάχαρη άχνη.
2) Αν θέλεις σπάσε λίγα φυστίκια ή αμύγδαλα και πασπάλισε τα κουραμπιεδάκια για να φαίνονται πιο περιποιημένα.
Καλή επιτυχία!
πηγή: ediva.gr
Το είδαμε εδω...
Γεμιστοί κουραμπιέδες
Υλικά που θα χρειαστείς:
230 γραμμάρια βούτυρο
210 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
60 γραμμάρια κορν-φλαουρ
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι εσανς βανίλιας
Για τη γέμιση
30 γραμμάρια χουρμάδες
30 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα
1 κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο
1 κουτ. της σούπας κανέλα
1 κουτ. της σούπας γαρύφαλλο λίγο πιπερόριζα
Εκτέλεση
Κοσκίνησε το αλεύρι μαζί με το κορν φλαουρ και το αλάτι και ανακάτεψε και τα τρια μαζί. Σε ενα μπωλ χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν και πρόσθεσε την ενσάνς βανίλιας.
Ρίξε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζύμωσε καλά τη ζύμη μέχρι να γίνει ενα σφιχτό μείγμα. Τύλιξε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλε τη στο ψυγείο για περίπου μια ώρα για να ξεκουραστεί.
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη,ετοίμασε τη γέμιση.Ψήσε τα αμύγδαλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά και αφού κρυώσουν πολτοποίησε τα στο μπλεντερ, μαζί με τους χουρμάδες αφού τους έχεις βγάλει το κουκούτσι.
Βγάλε τη ζύμη απο το ψυγείο και φτιάξε μπαλάκια σε σχήμα αυγού περίπου. Σχημάτισε ενα βαθούλωμα στη κάθε μπαλίτσα και βάλε λίγη απο τη γέμιση και ξανά κλείσε το κάθε μπαλάκι, πλάθωντας το.
Σε ενα ταψί βάλε λαδόκολλα και τοποθέτησε τα κουραμπιεδάκια. Ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Βγάλε τα απο τον φούρνο και μόλις κρυώσουν καλά, πασπάλισε τα με τη ζάχαρη άχνη.
Μερικά tips απο μένα:
1)Αν θέλεις πιο σοκολατένιους κουραμπιέδες, λιώσε λίγη κουβερτούρα και πέρασε το κάθε κουραμπιεδάκι απο τη σοκολάτα. Άσε τα στο ψυγείο για 2 ώρες και έτοιμα τα σοκολατένια κουραμπιεδάκια.
2) Αν θέλεις σπάσε λίγα φυστίκια ή αμύγδαλα και πασπάλισε τα κουραμπιεδάκια για να φαίνονται πιο περιποιημένα.
Καλή επιτυχία!
πηγή: ediva.gr
Το είδαμε εδω...
Συνταγή για γεμιστούς κουραμπιέδες με αμύγδαλο!
Reviewed by Unknown
on
14:40
Rating: