...............................................
Μελομακάρονα της Φλώρας
...............................................
Υλικά:
◙ 1/4 φλ. σιρόπι αγάβης ή μισό φλ. ζάχαρη καρύδας
◙ 3 φλ. καρύδια καλής ποιότητας
◙ 1/4 φλ. λάδι καρύδας (όχι περισσότερο γιατί θα λασπώσουν (Virgin Coconut oil)
◙ 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένα κανελογαρύφαλλα
Παρασκευή:
Λειώνουμε το λάδι καρύδας σε μπαιν μαρί χλιαρού νερού (όχι καυτό).
Τρίβουμε τα καρύδια στο multi. Ρίχνουμε στο multi όλα τα υλικά εκτός από το 1/2 κουταλιά κανελλo-γαρύφαλλα και το 1/2 φλ. χοντροκομμένα καρύδια. Τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να γίνουν μια ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα -καλό είναι να τα τοποθετήσετε επάνω σε χαρτάκια διότι είναι μαλακά. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξουν.
Ανακατεύουμε τα χοντροκομμένα καρύδια με τα κανελλο-γαρύφαλλα που μας περίσσεψαν.
Ρίχνουμε μέλι επάνω από τα μελομακάρονα και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια.
Βγαίνουν περίπου 12 μελομακάρονα.
...................................................................
Κουραμπιέδες με σοκολάτα της Φλώρας
...................................................................
Υλικά για τους κουραμπιέδες:
◙ 2 φλ. αμύγδαλα άψητα
◙ 1 φλ. κάσιους άψητα
◙ 1/4 φλ. λάδι καρύδας / Virgin Coconut oil
◙ μια πρέζα αλάτι
◙ μια πρέζα μοσχοκάρυδο καλά τριμμένο
◙ 6 Βασιλικούς χουρμάδες
Υλικά για τη σοκολάτα:
◙ 4 κουταλιές σιρόπι αγάβης
◙ 1/2φλ. λάδι καρύδας
◙ 1 κουταλιά της σούπας κακάο (ή περισσότερο για να βγει πιο σκούρο χρώμα η σοκολάτα, σε αυτή την περίπτωση θα προσθέσετε 2Κ σιρόπι αγάβης για κάθε επιπλέον Κ κακάο και 1Κ λάδι καρύδας αντίστοιχα).
Υλικά για την γαρνιτούρα:
Λίγα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
Παρασκευή κουραμπιέδων:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να κολλήσουν τα υλικά και να γίνουν μια ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε χαρτάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σοκολάτα.
Παρασκευή σοκολάτας:
Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί χλιαρού νερού (όχι καυτό).
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη σοκολάτα μαζί στο μπλέντερ και περιχύνουμε την παχύρρευστη σάλτσα επάνω από τους κουραμπιέδες αφού τους έχουμε τοποθετήσει σε λαδόκολα οπότε ότι σοκολάτα κυλίσει μόλις κρυώσει να την πάρουμε να την ξαναχρησιμοποιήσουμε.
Πριν πήξει η σάλτσα, πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με τα φιστίκια Αιγίνης.
Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι 1 μήνα.
Εναλλακτικά μπορείτε αντί για σοκολάτα να ρίξετε καρύδα στεγνή νιφάδες έτοιμες από τα βιολογικά, τριμμένη σε πούδρα όμως να μοιάζει με άχνη και να ρίξετε πάνω στους κουραμπιέδες πριν κρυώσουν ώστε να κολλήσει πριν τους βάλετε στο ψυγείο.
Πηγή: omofagia.gr
Το είδαμε εδω...
Ωμά χριστουγεννιάτικα γλυκά από την κ.Φλώρα Παπαδοπούλου
Reviewed by Unknown
on
10:41
Rating: