Αυξανόμενη ανησυχία για τις Γραμμές Νάζκα στο Περού. Το 50% των γραμμών της Nazca έχουν χαθεί!!!!!!!!!!!!!!

Μέχρι τώρα ο καθένας ξέρει της φημισμένες και εντυπωσιακές Γραμμές Νάζκα, οι γραμμές που είναι στο έδαφος, στην έρημο Νάζκα, είναι ένα οροπέδιο που εκτείνεται για περίπου ογδόντα χιλιόμετρα ανάμεσα στις πόλεις της Νάζκα και Palpa, στο νότιο Περού. Περισσότερες από 13.000 γραμμές σχηματίζουν πάνω από 800 σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των προφίλ των στυλιζαρισμένων ζώων στην περιοχή όπως (την φάλαινα, τον παπαγάλο, τη σαύρα τα οποία έχουν μήκος πάνω από 180 μέτρα, και τα σχέδια το κολιμπρί, το Condor και την τεράστια αράχνη που έχουν μήκος περίπου 45 μέτρα).


Αυτά τα θεαματικά γεωγλυφικά, χάνουν την κατάσταση διατήρησης τους και αυξάνουν τον κώδωνα του κινδύνου λέει η Δρ. Ana María Cogorno, περιβαλλοντολόγος και υποστηρικτής στα Κύρια Ερευνητικά Προγράμματα των Γραμμών την Νάζκα. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη σε μία εφημερίδα στο Περού 21, η Ana Maria είπε ότι περίπου το 50% των γραμμών Nazca έχουν χαθεί, κυρίως λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος και της φροντίδας από την πλευρά της κυβέρνησης του Περού.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με την εφημερίδα Περού 21, Ana María Cogorno, μίλησε ξεκάθαρα και άμεσα, για τη θλιβερή απώλεια σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των γραμμών της Νάσκα.
Η Ana Maria ακολουθεί την μάχη που είχε δώσει η φίλης της, Μαρία Reiche, Γερμανίδα αρχαιολόγος (που πέθανε το 1998), ή οποία είχε δώσει αποφασιστική συμβολή στη μελέτη των γραμμών της Nazca. Η Μαρία αφιέρωσε το εαυτό της με πάθος στη μελέτη και την αποκατάσταση των γεωγλυφικών και ήταν υπεύθυνη για την ανακάλυψη ορισμένων που δεν είχαν τεκμηριωθεί προηγουμένως, ούτε από τον Mejia, ούτε από τον Kosok. Η Reiche πίστευε ότι οι γραμμές ήταν αστρονομικής σημασίας, προσδιορίζοντας τον αριθμό του πιθήκου, την Μεγάλη Άρκτος, την Dauphin και την Spider με τον αστερισμό του Ωρίωνα, κ.λπ. Η Reiche δήλωσε επίσης ότι τα σχέδια δημιουργήθηκαν από πραγματικούς μηχανικούς και επιστήμονες της εποχής, οι οποίοι στην πραγματικότητα είχαν απίστευτες αστρονομικές γνώσεις.

Η Ana Maria Cogorno μιλά για την επιδρομή της Nazca Lines, καταγγέλλοντας, ότι η διαχείριση του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν πολύ άσχημη κατά ένα μεγάλο καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και ιστορικό επίπεδο του Κόσμου ( UNESCO ).
Εδώ είναι μερικά κομμάτια της συνέντευξης από την εφημερίδα Perù21:
Ana Maria πιστεύετε ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τη φροντίδα του Nasca Lines;
Κοιτάξτε, καμία κυβέρνηση δεν έχει ενεργήσει με υπευθυνότητα από τους μετόχους που κήρυξαν την χώρα στη δεκαετία του '50, αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει την πολιτική της κυβέρνησης του Περού, ακόμη και αν αυτή είναι το δεύτερη τουριστική εικόνα μας μετά το αρχαιολογικό χώρο Μάτσου Πίτσου.
Πόσο λεηλατήθηκαν τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία;
Δυστυχώς, πιστεύω ότι μεταξύ 40% και 50% από τις γραμμές Nazca χάνονται. Κατ 'αρχάς, από την ακραία φτώχεια στις γύρω αινιγματικές γραμμές. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων που βρίσκονται στην περιοχή της πρωτεύουσας. Υπάρχουν και παράνομες εξορύξεις.
Πόσα γεωγλυφικά, όπως φαίνεται από τον αέρα, έχουν καταστραφεί;
Υπάρχουν 35 σχέδια, που έχουν περίπου 360 μέτρα σε μήκος. Από αυτά, όπως το μεγάλο δέντρο, έχουν καταστραφεί από το πέρασμα των οχημάτων. Η αράχνη έχει υποστεί βλάβη σε ένα από τα πόδια της, η φάλαινα όρκα και ο σκύλος καταστράφηκαν καθώς και το Iguana και η Μεγάλη Σπείρα. Όλα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις επιθέσεις όλων των ειδών. Κατά ειρωνικό τρόπο, το Colibri, το οποίο είναι το πιο προσιτό, παραμένει άθικτο, παρά τις επιδρομές της Greenpeace και της ιαπωνικής τηλεόρασης.


Τον Απρίλιο του 1995. Η Nela εικονίζεται αριστερά, και δίπλα από τη Ana María Cogorno εικονίζεται η Μαρία Reiche που κάθεται μέσα σε ένα σπειροειδή γεωγλυφικό.



ΠΗΓΗ
Αυξανόμενη ανησυχία για τις Γραμμές Νάζκα στο Περού. Το 50% των γραμμών της Nazca έχουν χαθεί!!!!!!!!!!!!!! Αυξανόμενη ανησυχία για τις Γραμμές Νάζκα στο Περού. Το 50% των γραμμών της Nazca έχουν χαθεί!!!!!!!!!!!!!! Reviewed by Unknown on 15:30 Rating: 5
Από το Blogger.