«Το ξέφωτο των δαιμονίων» στη Μόσχα

Aυτό το ξέφωτο βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα πάρκα της Μόσχας – στο «Νησί των Ελαφιών».
Όποιος ξεκουράζεται εκεί με τα παιδιά, προσπαθεί να περάσει μακριά απ’ αυτό το μέρος: έχει πολύ κακή φήμη. Να, τι είπε ο ντόπιος κάτοικος συνταξιούχος Βαλεντίν Γκρατσόφ:
- Όταν ήμουν μικρό παιδί, στο «Ξέφωτο των δαιμονίων» εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος δύο παιδιά από την αυλή μας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έψαχναν να τα βρουν, όμως μάταια. Μένω κοντά στο πάρκο και συχνά κάνω εδώ περιπάτους. Κάποτε και τραγουδώ ακόμα στον καθαρό αέρα. Αυτό δεν αρέσει σε όλους και έτσι μια μέρα παρέκλινα λίγο από το μονοπάτι για να περάσω πιο βαθιά μέσα στο δάσος.
Σιγοτραγουδώντας μια από τις αγαπημένες του ρομάντσες, ο συνταξιούχος δεν παρατήρησε πως όλα γύρω του ησύχασαν. Δεν άκουε ούτε τα πουλιά, ούτε και τα έντομα, αν και ήταν η αρχή του καλοκαιριού.

Βρέθηκε σε ένα ξέφωτο, όπου, προς μεγάλη του έκπληξη, το χορτάρι ήταν ήδη κίτρινο, παρά το γεγονός ότι ήταν ο Ιούνιος. Η γύρω περιοχή ήταν σκεπασμένη από ελαφριά ομίχλη. Ο άνθρωπος ξαφνικά κατάλαβε πως βρέθηκε στο «Ξέφωτο των δαιμονίων» και έσπευσε να απομακρυνθεί. Να, τι διηγήθηκε σχετικά με αυτό:
- Αληθινά λένε ότι εκεί περπατάς κυκλικά. Άρχισε να βραδυάζει. Η ομίχλη γινόταν όλο και πυκνότερη, αλλά εγώ δεν μπορούσα να βγω από εκείνο τον τόπο. Τηλεφωνική επικοινωνία δεν υπήρχε, το δίκτυο δεν πιανόταν. Πολύ καλά ήταν ότι εκεί έκανε περιπολία μια ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι με βοήθησαν να φύγω απ’ αυτό το τρομερό μέρος.
Η Οκσάνα Σεμιόνοβα, ο αδελφός της οποίας εργάζεται στην τοπική αστυνομία, επιβεβαιώνει ότι κάθε μήνα από το «Ξέφωτο των δαιμονίων» υπάρχουν πολλές κλήσεις.
- Ο αδελφός μου μου διηγήθηκε πολλές φορές ότι οι αστυνομικοί αναγκάζονται να περιπολούν ιδιαίτερα προσεκτικά σ’αυτό τον τόπο. Σε όλο το πάρκο, το «Ξέφωτο των δαιμονίων» είναι το μόνο μέρος όπου ο αριθμός των εγκλημάτων ξεπερνά πολλές φορές το ποσοστό των εγκλημάτων στα υπόλοιπα του μέρη. Εκτός απ’ αυτό εδώ εκπληκτικά συχνά χάνονται άνθρωποι. Μια φορά βρήκαν δύο γυναίκες που δεν μπορούσαν να βγουν απ’ αυτό τον τόπο τρεις ολόκληρες μέρες. Δεν μπορείς επίσης να καλέσεις κανένα από το τηλέφωνο για βοήθεια - επικοινωνία δεν υπάρχει.
Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους, ο τόπος αυτός μαγεύει. Εδώ εξουσιάζουν τα ξωτικά δαιμόνια. Οι άνθρωποι πηγαίνουν-έρχονται σε κύκλους και δεν μπορουν να ξεφύγουν. Εδώ δεν ζουν ούτε πουλιά, ούτε και άλλα ζώα.Το χορτάρι εδώ είναι πάντα ξεραμένο. Η βελόνα της πυξίδας δεν μπορεί να δείξει τη σωστή κατεύθυνση, γιατί περιστρέφεται συνέχεια γύρω από τον άξονά της και ο τόπος εδώ είναι πάντα σκεπασμένος με ομίχλη.
ΠΗΓΗ
«Το ξέφωτο των δαιμονίων» στη Μόσχα «Το ξέφωτο των δαιμονίων» στη Μόσχα Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.