Ανακάλυψαν τάφο άγνωστης βασίλισσας της Αιγύπτου

Τον τάφο μιας μέχρι σήμερα άγνωστης βασίλισσας της φαραωνικής Αιγύπτου έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Αμπού-Σιρ*, μια περιοχή νοτιοδυτικά του Καΐρου.
Μετά από σχετικές διασταυρώσεις και αναλύσεις, διατυπώνεται τώρα η εικασία ότι πρόκειται για τον τάφο της μητέρας ή ίσως της συζύγου του Φαραώ Νεφερέφρ, που κυβέρνησε πριν από 4.500 χρόνια.
Σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, το όνομα της βασίλισσας πρέπει να ήταν Κεντακαουές, ένα όνομα που βρέθηκε γραμμένο σε ένα τοίχο στη νεκρόπολη των Φαραώ.

Αν ισχύει αυτό θα πρόκειται για την Κεντακαουές ΙΙΙ (η Τρίτη).
Σύμφωνα με τον Miroslav Barta, επικεφαλής του Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας της Τσεχίας, τον οποίο επικαλείται το BBC, η τοποθεσία του τάφου καθιστά πιο πιθανό να πρόκειται για τη σύζυγο του Φαραώ, όχι τη μητέρα του, όμως δεν αποκλείεται και το άλλο σενάριο.
Η ανακάλυψη θα ρίξει φως στην εποχή της τέταρτης και της πέμπτης δυναστείας των Φαραώ, μια σχετικά άγνωστη περίοδο της ιστορίας της αρχαίας Αιγύπτου, κατά την οποία έγινε η ανέγερση των πρώτων πυραμίδων.
*Το Αμπού-Σιρ ήταν νεκροταφείο του Παλαιού Βασιλείου της αρχαίας Αιγυπτιακής πρωτεύουσας Μέμφιδας.
ΠΗΓΗ
Ανακάλυψαν τάφο άγνωστης βασίλισσας της Αιγύπτου Ανακάλυψαν τάφο άγνωστης βασίλισσας της Αιγύπτου Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.