ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ!


Μοιάζει στην αρχή τρομακτικό αλλά είναι ένα από τα πιο συγκινητικά πράγματα που θα δεις στη ζωή σου!
Το 2012 της ζήτησαν να λάβει μέρος στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα της Βρετανίας, μια γιορτή των τεχνών, προάγγελος των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Για την περίσταση η Σου και μια ομάδα επαγγελματιών δυτών δημιούργησαν την πρώτη αναπηρική καρέκλα που μπορεί να κινηθεί μόνη της κάτω από νερό και την οποία η Σου χρησιμοποίησε σε μια σειρά εντυπωσιακών υποβρύχιων performances που ονόμασε ‘Creating the Spectacle!’.

Το ‘Creating the Spectacle!’ είναι μία πρωτοποριακή σειρά ζωντανής τέχνης και βίντεο της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Σου Όστιν που απεικονίζει την πρώτη υποβρύχια αναπηρική καρέκλα του κόσμου σε μια δραματική παρουσίαση της χαράς και της ελευθερίας που προσφέρει.

Η σειρά τράβηξε το παγκόσμιο ενδιαφέρον αφού η Σου χρησιμοποίησε το καροτσάκι σε μια σειρά χορογραφημένων, ακροβατικών υπόβρύχιων "παραστάσεων" στο Φεστιβάλ του Λονδίνου το 2012 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων.

Η καρέκλα είναι εξοπλισμένη με πτερύγια και μηχανισμό για να κινείται μέσα στο νερό που ελέγχεται με τα πόδια.

Η χαρά και η ελευθερία που έφερε στη Σου κάτω από το νερό είναι φανερή στις φωτογραφίες:









ΠΗΓΗ
ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! Reviewed by Unknown on 00:30 Rating: 5
Από το Blogger.