18 παράξενες αλήθειες για την εγκυμοσύνη που θα σας σηκώσουν από την καρέκλα σας


18 παράξενες αλήθειες για την εγκυμοσύνη που θα σας σηκώσουν από την καρέκλα σας
Υπάρχουν υπερήρωες και κινούνται ανάμεσά μας. Είναι οι μητέρες.
Μπορεί οι άντρες να μιλάνε για το θαύμα της γέννας, αλλά σίγουρα αν δεν υπήρχαν δυνατές γυναίκες να αντέξουν όλα αυτά που θα δείτε παρακάτω, το θαύμα δεν θα γινόταν ποτέ. Κι όλα αυτά για να σου πει μια μέρα το παιδί σου πως …θέλει την ανεξαρτησία του! Κι όμως, οι μανούλες δεν κρατάνε κακία. Θα άντεχαν και μια τέτοια ατάκα, γιατί άντεξαν πολλά περισσότερα…

1.) 1 στις 3 γυναίκες γεννάει με Καισαρική τομή. Το τριπλάσιο ποσοστό από μια δεκαετία πριν.


2.) Στο δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης, το μωρό ουρεί ένα λίτρο την ημέρα. Κι ύστερα το πίνει.

3.) Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μήτρα γίνεται 500 φορές μεγαλύτερη από το φυσιολογικό της μέγεθος. Περίπου, γίνεται από το μέγεθος ενός ροδάκινου στο μέγεθος ενός μέτριου καρπουζιού.

4.) Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, η έγκυος παράγει μέσω του πλακούντα τόσα οιστρογόνα σε μια μέρα όσα θα παρήγαγε σε κανονικές συνθήκες σε 3 χρόνια!

5.) Η κατακράτηση υγρών στις εγκυμονούσες γυναίκες μπορεί και να μεγαλώσει το μέγεθος του πέλματος, με αποτέλεσμα να χρειάζονται παπούτσια ένα νούμερο μεγαλύτερα

6.) Είναι πιθανό μια κύηση να κρατήσει ακόμα και ένα ολόκληρο χρόνο. Η μεγαλύτερη εγκυμοσύνη που έχει καταγραφεί διήρκεσε 375 μέρες.

7.) Οι ψηλές και υπέρβαρες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν δίδυμα ή τρίδυμα…

8.) Οι εγκυμονούσες γυναίκες όντως έχουν πιο δυνατή όσφρηση ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν τις επιβλαβείς τροφές για τις ίδιες και το μωρό.

9.) Η απόχρωση του δέρματος της γυναίκας αλλάζει κατά την εγκυμοσύνη. Είναι 90% πιθανό.

10.) Στη διάρκεια των 3 πρώτων μηνών της κύησης διαμορφώνονται τα δαχτυλικά αποτυπώματα του μωρού.

11.) Τα έμβρυα βαραίνουν συνεχώς μέχρι να γεννηθούν. Πρόσφατα γεννήθηκε μωρό το οποίο ζύγιζε 7.5 κιλά.

12.) Η ροή του αίματος είναι αυξημένη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης γι’ αυτό και η αιμορραγία από τη μύτη ή οι αιμορραγικές εκκρίσεις είναι πολύ συνηθισμένες.

13.) Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι μέσω του αμνιακού υγρού τα μωρά μπορούν να γευτούν αυτό που τρώει η μητέρα, κυρίως δε τις έντονες γεύσεις όπως του σκόρδου!

14.) Την τελευταία 20ετία έχουν γεννηθεί περισσότερα αγόρια παρά κορίτσια στην Αμερική. Ακόμα, όμως, οι γυναίκες είναι περισσότερες…

15.) H μόνη επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδος για να προκληθούν οι ωδύνες του τοκετού είναι ο ερεθισμός των θηλών, γνωστή μέθοδος και σαν “τεχνική της άνεσης”.

16.) Ξέρετε τον μύθο που λέει ότι οι γυναίκες με καούρες κατά την εγκυμοσύνη γεννάνε μαλλιαρά μωρά; Ισχύει απόλυτα…

17.) Τα μωρά κλαίνε μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους, απλά σαν μια πρακτική εξάσκηση για αργότερα…

18.) Οι έγκυες γυναίκες βγάζουν γάλα στο άκουσμα του κλάματος ενός μωρού, ακόμα κι αν δεν είναι δικό τους.

18 παράξενες αλήθειες για την εγκυμοσύνη που θα σας σηκώσουν από την καρέκλα σας 18 παράξενες αλήθειες για την εγκυμοσύνη που θα σας σηκώσουν από την καρέκλα σας Reviewed by Unknown on 02:00 Rating: 5
Από το Blogger.