ΕΧΕΤΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One, αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μειώσετε άμεσα την επιθυμία για σοκολάτα, και αυτός δεν είναι άλλος από το 15' περπάτημα!
Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Larissa Ledochowski από το πανεπιστήμιο του Innsbruk στην Αυστρία, εξέτασε τις περιπτώσεις 47 υπέρβαρων ατόμων με μέσο όρο ηλικίας τα 28 έτη, που είχαν ως αγαπημένο σνακ τη σοκολάτα.
Αρχικά τους έδωσαν οδηγίες να μην φάνε καθόλου σοκολάτα για τρεις ημέρες, προτού ξεκινήσει το πείραμα. Στη συνέχεια τους χώρισαν σε δύο ομάδες.

 Η μία ομάδα κάθισε ήρεμη σε ένα δωμάτιο και η άλλη ομάδα έκανε 15' περπάτημα σε διάδρομο γυμναστικής με ήπιο ρυθμό βαδίσματος. Μετά από μία εβδομάδα, το πείραμα επαναλήφθηκε με τις δύο ομάδες να αλλάζουν αυτή τη φορά θέσεις.
Ύστερα όλοι οι συμμετέχοντες έκαναν ένα τεστ που αφορούσε χρώματα και λέξεις και το οποίο ήταν σχεδιασμένο ώστε να αυξήσει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι οι συμμετέχοντες που είχαν κάνει τον περίπατο των 15' είχαν πολύ μικρότερη αύξηση στο επίπεδο στρες στον οργανισμό τους και ως εκ τούτου είχαν και αισθητά μειωμένη επιθυμία για σοκολάτα.
ΠΗΓΗ
ΕΧΕΤΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.