Εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Βαρουφάκης – Έκτακτο ραντεβού με Λαγκάρντ

Στην Ουάσινγκτον μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, όπου θα έχει συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, την Κυριακή.
Σύμφωνα το ΥΠΟΙΚ, θα έχουν άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.



Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς όλα αναμένεται να κριθούν στο διήμερο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες στις 8 και 9 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου την Παρασκευή στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή το Σαββατοκύριακο να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις προτάσεις που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση, ώστε τη Μ.Δευτέρα να είναι όλα έτοιμα.
Σκοπός της κυβέρνησης είναι τη Μ.Πέμπτη, δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του EuroWorking Group, να υπάρξουν κάποιες θετικές εξελίξεις, ώστε στις 24 Απριλίου – κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία – να υπάρξει απεμπλοκή της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.
Πάντως, μέχρι στιγμής θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο, έστω και τμηματικής εκταμίευσης της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, και η επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα που διακατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, πριν υπάρξει συμφωνία.
Παράλληλα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Μ.Πέμπτη, καθώς τότε αναμένεται η αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ύψους 448 εκατ. ευρώ. Η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, ενώ εκτιμά ότι θα καλυφθεί χωρίς πρόβλημα και η έκδοση εντόκων γραμματίων μια ημέρα νωρίτερα.
Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα ρευστότητας στην οικονομία, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως «βραχυχρόνια δεν τίθεται κανένα πρόβλημα», ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι μακροπρόθεσμα θα βρεθεί λύση.
 LINK
Εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Βαρουφάκης – Έκτακτο ραντεβού με Λαγκάρντ Εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Βαρουφάκης – Έκτακτο ραντεβού με Λαγκάρντ Reviewed by Unknown on 21:53 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.