ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!

Η Προβηγκία είναι μια περιοχή στον γαλλικό νότο, η οποία αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα της αρχαιότητος, πεδίο εποικισμού απο τους έλληνες.
Ως περιοχή, ιδιαίτερα ευφορη, αποτέλεσε και χώρο αναψυχής των ρωμαίων, εμπορική κυψέλη ενώ οι κάτοικοι καυχώνται για την ελληνική τους καταγωγή.

Η σαρκοφάγος της Μαρίας της Μαγδαληνής στην κρύπτη κάτω από τη βασιλική του Αγίου Μαξιμίνου


Στον πρωτο μΧ αιώνα, οι θρύλοι της περιοχής ομιλούν περί αποβίβασης της Μαρίας Μαγδαληνής με τον Ιωσήφ της Αριμαθαίας.
 Ο αποκρυφιστικός γνωστικός μύθος, που συνδέεται με τους πεφωτισμένους, αναφέρει σκόπιμα και με στόχευση, ότι η Μαρία Μαγδαληνή ήταν έγκυος στο παιδί του Ιησού…..

Τα λείψανα της Μαρίας της Μαγδαληνής εκτίθενται στον βωμό, στη βασιλική του Saint Maximin la Sainte Baume στην Γαλλία

Αυτό αποτέλεσε και την αρχή της παράδοσης του ιερού δισκοπότηρου, αφού η Μαρία Μαγδαληνή ως σκεύος κουβαλούσε κατά τους βλασφημους και αιρετικούς, εντός της , το αίμα του Κυρίου….

La Basilique Sainte Marie-Madeleine à Saint-Maximin-la-Sainte-Baume

Πέρα απο την παραφιλολογία, σε μια έντονα εποικισμένη απο ελληνορωμαίους περιοχή, το 1279 στον ναό του Saint Maximin la Sainte Baume, και στα ερείπια μιας ελληνορωμαικής παραθεριστικής πολίχνης που την διέσχιζε η Αυρηλιανή ρωμαϊκή οδός, ανευρέθη ένα γυναικείο κρανίο το οποίο ανέδιδε μύρο, κατά τα λεγόμενα και απεδόθη στην Μαρία Μαγδαληνή…… Πάνω στην κρύπτη αυτή ξεκίνησε η ανέγερση μεγαλύτερου ναού στο όνομα του Α.Μαξιμίνου στα 1295 ο οποίος τελείωσε μέχρι το 1532. Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω απο την Βασιλική, βρίσκονται τα ερείπια αρκετών πολυτελών ρωμαικών οικιών.

Θα πρέπει να ληφθεί υπ όψιν η λειψανολατρεία της περιόδου, αλλά και οι διάφοροι απατεώνες ευγενείς και μη, οι οποίοι είτε εμπορεύοντο λείψανα, είτε για πολιτικούς λόγους σπέρναν λείψανα…Χαρακτηριστικό είναι ότι επι δεκαετίες κυκλοφορούσαν στην Ευρώπη 27 κεφαλές του Α.Ιωάννη του προδρόμου, 35 χέρια του Α. Παύλου, τόνοι Τίμιου Ξύλου κοκ…
Τα λείψανα του σκελετού, από τον οποίο έλειπαν το σαγόνι και τα οστά της κνήμης, συνοδεύονταν από ένα σημείωμα από πάπυρο. Το κείμενο έχει ως εξής:
«Την χρονιά της γέννησης του Κυρίου 710, την έκτη ημέρα του Δεκεμβρίου, τη νύχτα και πολύ μυστικά, κάτω από τη βασιλεία του πολύ ευσεβούς Eudes, βασιλιά των Φράγκων, κατά τη διάρκεια των καταστροφών του προδοτικού έθνους των Σαρακηνών, το σώμα της αγαπητής και σεβαστής Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, για το φόβο του εν λόγω ύπουλου έθνους, μετακινήθηκε από τον αλαβάστρινο τάφο της στο μαρμάρινο τάφο, αφού αφαιρεθεί το σώμα του Sidonius, επειδή ήταν πιο κρυφό.»
Υπήρχε επίσης ένα δισκίο ξύλο καλυμμένο από κερί, χαραγμένο με τις λέξεις «Hic requiescit corpus beatae Mariae Magdalenae- Εδώ βρίσκεται το σώμα της Μαρίας της Μαγδαληνής». Εκτιμάται ότι φτιάχτηκε μεταξύ του 1ου και του 4ου μ.Χ αιώνα. πράγμα που ενισχύει την ιστορία περί αποβίβασης….


Η Κρύπτη
Η δυναστεία των Μεροβίγγειων, θέλει να έλκει την καταγωγή της απο αυτην ακριβώς την Μαρία Μαγδαληνή…..Συνεχιστές τους οι Βουρβώνοι …..οι οποίοι ήταν και το κόκκινο πανί στην Γαλλική επανάστση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέρος των λειψάνων εκλάπη απο τους Ιακωβίνους, ενω η περιοχή, λόγω της παράδοσής της, αποτελούσε ένα απο τα κέντρα των βασιλικών και της αντίστασης ενάντια στους Ιακωβίνους.
Κάθε χρόνο την Κυριακή που βρίσκεται πλησιέστερα προς την γιορτή της Μαρίας της Μαγδαληνής, στις 22 Ιουλίου, μια χρυσή μάσκα τοποθετείται στο κρανίο και γίνεται περιφορά των λειψάνων. Αρκετά κομμάτια λειψάνων, επιδεικνύονται σε διάφορα διεθνή μουσεία, ενώ όπως είπαμε…ουδείς είναι σίγουρος για την ταυτότητα τους

Χωρικοί με παραδοσιακές στολές, περιφέρουν το λείψανο….

Δείτε το βίντεο απο το εσωτερικό του Ναού με την συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου



ΠΗΓΗ
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ! ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ! Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.