ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ από τι πάσχουν αυτά τα αδέρφια!! – Γιατί μπορούν να τρώνε μόνο 7 τροφές;; (pics)


www.kamikaze.gr
Δύο αδέρφια μπορούν να φάνε μόνο 7 είδη τροφίμων συμπεριλαμβανομένων των κέικ και..

KFC, επειδή όπως ισχυρίζονται οι γονείς τους είναι αλλεργικοί σε οτιδήποτε άλλο.
Τα δύο αγόρια παθαίνουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε αρκετά τρόφιμα με αποτέλεσμα να μπορούν να τρώνε περιορισμένες τροφές οι οποίες αντιστοιχούν στον αριθμό 7.
Ο Christopher και ο Alexander Merrett είναι τα μικρότερα παιδιά της οικογενείας, 5 χρονών και 18 μηνών, τα οποία είναι και τα μοναδικά μέλλη που έχουν αλλεργίες.
Οι γονείς μάλιστα των παιδιών σημειώνουν πως στην οικογένεια δεν υπάρχει ιστορικό με αλλεργίες για αυτό και βρέθηκαν προ εκπλήξεως με το αποτέλεσμα.
Ο Christopher και ο Alexander τρέφονται σε καθημερινή βάση με συγκεκριμένα τρόφιμα, ανάμεσα στα οποία επιτρέπονται οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες, οι μπανάνες, μπισκότα φτιαγμένα από κορν φλάουρ, ειδικό ζαμπόν και κέικ, ενώ μερικές φορές μπορούν να τρώνε κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
Οι γονείς των παιδιών λένε πως τα παιδιά μπορούν επίσης να απολαύσουν τα γεύματα των καταστημάτων KFC, καθώς αυτά τα εστιατόρια μαγειρεύουν την τροφή τους χωριστά.

Τα δύο αδέρφια και η οικογένεια Merrett ζει στο Esseχ της Αγγλίας και όπως δηλώνουν οι γονείς τα παιδιά είναι αλλεργικά σε όλα τα γαλοκτοκομικά προϊόντα, στα αυγά, στο σιτάρι, στη σόγια, στα σταφύλια, στη ντομάτα και σε άλλα.
Αν έρθουν σε επαφή ακόμη και με ίχνη των ανωτέρω τροφών προκαλούνται συμτώματα κνίδωσης, οίδημα στη γλώσσα, ενώ αναπτύσσουν αναπνευστικά προβλήματα.
Ο Christopher έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές σε νοσοκομείο στο παρελθόν λόγω των αλλεργικών αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την δοκιμή κάποιας τροφής.
Το μικρό αγόρι είχε υποστεί 4 αναφυλακτικά σοκ μέσα σε έξι μήνες, ενώ έφθασε στο σημείο της πνευμονίας ως αποτέλεσμα της αλλεργικής αντίδρασης.
Η οικογένεια έπειτα από διάγνωση του αλλεργιολόγου, είναι σε θέση να διαχειρίζεται καλύτερα την κατάσταση, ενώ ο μικρός Christopher που πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο τρώει σε ξεχωριστό δωμάτιο από τους συμμαθητές του, για να μην επηρεαστεί η υγεία του.
“Το πρόβλημα με τις αλλεργίες είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις αν τα συμπτώματα είναι μία αντίδραση ή κάτι άλλο. Όταν πήραμε την διάγνωση ήταν μία ανακούφιση και δεν ήμασταν απλά γκινιάρηδες και νευρωτικοί γονείς.”, είπε ο κύριος Merrett.
“Ο Christopher είναι εντάξει με το κοτόπουλο, αν το περιορίζει σε μια φορά την εβδομάδα”, συνεχίζει ο κύριος Merrett.
Νέοι νόμοι που ψηφίζονται αυτόν το καιρό στην Βρετανία υποχρεώνουν τα εστιατόρια να αναφέρουν αν τα πιάτα τους περιέχουν τα 14 κορυφαία αλλεργιογόνα.
Η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων και Αλλεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει πως το 70 τοις εκατό των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Βρετανία έχει αλλεργίες οι οποίες ενισχύονται από τα τρόφιμα.
Ο κύριος Merrett δήλωσε: “H νομοθεσία είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η κατάρτιση και η ευαισθητοποίηση όλων, από τα εστιατόρια μέχρι τα άτομα που φτιάχνουν τα σάντουιτς”.

Η οικογένεια Merrett δημιούργησε μια ιστοσελίδα με πληροφορίες και προϊόντα για οικογένειες που μοιράζονται τον ίδιο αγώνα.
“Δεν θα μας κάνει πιο πλούσιους, αλλά θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό για τους ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση”, συμπλήρωσε ο μπαμπάς των αγοριών, κύριος Merrett.
ΠΗΓΗ
ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ από τι πάσχουν αυτά τα αδέρφια!! – Γιατί μπορούν να τρώνε μόνο 7 τροφές;; (pics) ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ από τι πάσχουν αυτά τα αδέρφια!! – Γιατί μπορούν να τρώνε μόνο 7 τροφές;; (pics) Reviewed by Unknown on 13:00 Rating: 5
Από το Blogger.