Δεν θα πιστέψετε ποιοι ζουν σε αυτό το μικροσκοπικό χωριό...

Δεν θα πιστέψετε ποιοι ζουν σε αυτό το μικροσκοπικό χωριό...
Και καλύτερα να μην το επισκεφτείτε ποτέ!
Επειδή οι νόμοι στην πολιτεία της Φλόριντα καθιστούν πολύ δύσκολο για τους καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα να βρουν ένα μέρος να ζήσουν μόλις βγουν από τη φυλακή η λύση βρέθηκε κάπου κοντά στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
Ενας πάστορας που κι αυτός είχε καταδικαστεί για σχέσεις με 14χρονη ίδρυσε αυτό το χωριό χρησιμοποιώντας παλιές κατοικίες των εργατών ζαχαροκάλαμου. Στον ίδιο ο δικαστής επέτρεψε να παντρευτεί την 14χρονη αντί να τον καταδικάσει για αποπλάνηση ανηλίκου.
Το χωριό έχει πολύ αυστηρές διαδικασίες ελέγχου των υποψήφιων κατοίκων αλλά και των κατοίκων. Αποκλείονται όσοι έχουν καταδικαστεί για ορισμένους τύπους σοβαρών σεξουαλικών εγκλημάτων (πχ βιασμών) αλλά και όσοι έχουν ιστορικό κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών ενώ η αστυνομία μπορεί να κάνει εύκολα ελέγχους.
Η ζωή στο χωριό μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εκκλησιασμό, μελέτη της βίβλου και μαθήματα διαχείρισης θυμού.
Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αντιμετωπίζουν το χωρίο με ανάμικτα αισθήματα. Αλλοι είναι πολύ αρνητικοί και άλλοι το υποστηρίζουν θερμά.
Φαίνεται όμως πως μάλλον αποδίδει μιας και δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό σεξουαλικού εγκλήματος από τους κατοίκους του.
Το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών του εγχειρήματος είναι πως οι αποφυλακισθέντες αφού δεν επιτρέπεται να βρουν σπίτι σε κατοικημένες περιοχές συνήθως καταλήγουν να ζουν στους δρόμους και να αποτελούν ξανά μεγάλο κίνδυνο για τους άλλους.


















 ΠΗΓΗ




Δεν θα πιστέψετε ποιοι ζουν σε αυτό το μικροσκοπικό χωριό... Δεν θα πιστέψετε ποιοι ζουν σε αυτό το μικροσκοπικό χωριό... Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5
Από το Blogger.