Μη γελάσεις με τη φωτογραφία. O Πάτρικ μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Πριν αρχίσεις να κοροϊδεύεις, σκέψου ότι ο εικονιζόμενος προσομοιωτής ασθενούς πιθανώς μια μέρα να σε γλιτώσει από πολύ πόνο!
Αυτή την εβδομάδα η Medical Daily μας σύστησε τον "Πάτρικ", έναν πρωτοποριακό διαδραστικό προσομοιωτή ασθενούς, σχεδιασμένο για εικονική εξέταση προστάτη από μαθητευόμενους γιατρούς.
Εξοπλισμένος με ρομποτικά οπίσθια και ψεύτικο προστάτη, ο Patrick εξυπηρετεί έναν διπλό σκοπό.
Από τη μία, διαθέτει λογισμικό που του επιτρέπει να αλληλεπιδρά με τον γιατρό και να εκφράζει τους προβληματισμούς του επί της διαδικασίας, γεγονός που καθιστά τη εικονική εξέταση μια πραγματικά πολύτιμη εμπειρία για τον μαθητευόμενο, όπως σημειώνει ο Δρ. Μπέντζαμιν Λοκ, ένας από τους σχεδιαστές του προγράμματος. "Μπορεί να μιλήσει, να εκφράσεις τους φόβους και τις ανησυχίες του για την εξέταση προστάτη, να συμπεριφερθεί σαν ένας πραγματικός ασθενής", σημειώνει ο Λοκ.
Ο δεύτερος σκοπός που εξυπηρετεί ο Πάτρικ είναι καθαρά πρακτικός. Διαθέτει αισθητήρες οι οποίοι ειδοποιούν τον μαθητευόμενο σε περίπτωση που γίνει πολύ "επιθετικός", ενώ παράλληλα καταγράφουν την ακρίβεια με την οποία πραγματοποίησε την εξέταση. "Διαφορετικά, πώς μπορεί να ξέρει ένας ασκούμενος αν έκανε την εξέταση σωστά; Μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να γνωρίζουμε. Όμως αυτός ο προσομοιωτής, με την αλληλεπίδραση που μας προσφέρει, μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε και να μειώσουμε την αγωνία του ασθενή που χρειάζεται να υποβληθεί σε εξέταση προστάτη" καταλήγει ο Λοκ.
ΠΗΓΗ
Μη γελάσεις με τη φωτογραφία. O Πάτρικ μπορεί να σου σώσει τη ζωή Μη γελάσεις με τη φωτογραφία. O Πάτρικ μπορεί να σου σώσει τη ζωή Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5
Από το Blogger.