To περιοδικό που τυπώθηκε με αίμα φορέων του HIV

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη καμπάνια κατά του AIDS διοργάνωσε το ελβετικό περιοδικό Vangardist το οποίο κυκλοφόρησε 3000 αντίτυπα τυπωμένα με ειδικό μελάνι που περιέχει αίμα φορέων του ιού HIV.
Το μείγμα είναι απολύτως ασφαλές για τον αναγνώστη, αφού παρασκευάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να τον μολύνει. "Το ίδιο ισχύει και με τη συζήτηση με έναν οροθετικό, ή μια χειραψία", σημειώνει εύστοχα το περιοδικό που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει για το πρόβλημα όχι μόνο της ίδιας της ασθένειας αλλά και των διακρίσεων που υφίστανται οι φορείς της.
"Ενώ το AIDS δεν αποτελεί είδηση πια, το στίγμα γύρω από τον ΗIV είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί" τονίζει η συντακτική ομάδα του Vangardist, που παράλληλα υπενθυμίζει ότι παρά τις τρεις δεκαετίες εκστρατειών ενημέρωσης η ασθένεια συνεχίζει να κάνει θραύση και το 2013 στην Ευρώπη και στην Κεντρική Ασία καταγράφηκαν 80% περισσότερα κρούσματα σε σύγκριση με το 2004.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του περιοδικού, το οποίο είναι διαθέσιμο και online, θα πάνε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που παλεύουν ενάντια στον στιγματισμό των ασθενών, τους οποίους υποστηρίζουν προκειμένου να ζουν μια φυσιολογική ζωή
ΠΗΓΗ
To περιοδικό που τυπώθηκε με αίμα φορέων του HIV To περιοδικό που τυπώθηκε με αίμα φορέων του HIV Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
Από το Blogger.