Τι λένε τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για το δημοψήφισμα

Βερολίνο
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εξαγγείλει δημοψήφισμα για την πρόταση των δανειστών.
«Η Ελλάδα εκβιάζει την Ευρώπη» είναι ο τίτλος της γερμανικής Bild. Η εφημερίδα αναφέρει ότι προκειμένου να μη βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με ενδεχόμενη χρεοκοπία –καθώς το τρέχον πρόγραμμα λήγει την Τρίτη-, η ΕΚΤ θα πρέπει να εγγυηθεί τη ρευστότητα των τραπεζών.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι επιθυμεί η κυβέρνηση. Προσθέτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν περίμενε ότι οι δανειστές θα συμφωνούσαν σε κούρεμα του χρέους και αναφέρει ότι με αυτό το δημοψήφισμα αυξάνει την πίεση, προκειμένου να επιτύχει επιπλέον υποχωρήσεις.


Το Spiegel αναφέρεται στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι αρκετοί υπουργοί καλούν τον λαό να πει «όχι» στη συμφωνία με τους δανειστές.

Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γερμανίδα καγκελάριο στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να την ενημερώσει για την απόφασή του.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας απορρίψει την πρόταση των δανειστών, επέλεξε να προσφύγει στον ελληνικό λαό.

Η Welt, η οποία παρακολουθεί ζωντανά τις εξελίξεις, αναφέρει ότι «χωρίς επιπλέον βοήθεια η Ελλάδα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας» και αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Τσίπρα ψηφίστηκε για να βάλει τέλος στη λιτότητα.
ΠΗΓΗ
Τι λένε τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για το δημοψήφισμα Τι λένε τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για το δημοψήφισμα Reviewed by Unknown on 09:00 Rating: 5
Από το Blogger.