Φτιάξτε μόνοι σας αντικουνουπικά εύκολα και οικονομικά [Βίντεο]

Θέλετε να δημιουργήσετε τα δικά σας αντικουνουπικά; Είναι πανεύκολο! Μια diy κατασκευή χρησιμοποιεί λάδι σιτρονέλας που θα φωτίσει το τραπέζι σας και θα σας ταξιδέψει προς… την παραλία! Έτσι, όχι μόνο θα «ανακυκλώσετε» τα γυάλινα μπουκάλια, αλλά και θα αποκτήσετε ένα εναλλακτικό φωτιστικό με ελάχιστα χρήματα.
Τι θα χρειαστείτε: Μπουκάλι από μπύρα - ουίσκι, ένα χοντρό φυτίλι ή βαμβακερό ύφασμα, παραφινέλαιο – υγρό κερί σιτρονέλας, ένα κατσαβίδι.

Βήμα 1ο: Πλύνετε καλά το άδειο μπουκάλι της μπύρας, έτσι ώστε να μην έχει υπολείμματα αλκοόλ. Στη συνέχεια, γεμίστε το κάτω μέρος με τριμμένο κερί μέχρι τη μέση περίπου.

Βήμα 2ο: Αργότερα, βάλτε μέσα στο μπουκάλι ένα φυτίλι και γεμίστε το υπόλοιπο μπουκάλι με υγρό κερί σιτρονέλας.

Βήμα 3ο: Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του καπακιού με τη βοήθεια του κατσαβιδιού. Σημαντικό είναι η τρύπα να είναι ανάλογη με το πάχος του φυτιλιού, δηλαδή ούτε πιο φαρδιά, ούτε πιο μικρή. Τραβήξτε το φυτίλι μέσα από την τρύπα και αφήστε το να προεξέχει ίσα ίσα πάνω από το καπάκι. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το μεταλλικό καπάκι δεν έχει πλαστικό στο κάτω μέρος του, καθώς το υλικό θα λιώσει με τη φλόγα.

Βήμα 4ο: Βυθίστε το φυτίλι μέσα στο μπουκάλι και κλείστε το καπάκι. Σε περίπτωση που το φυτίλι είναι αρκετά μακρύ, κόψτε το με ένα ψαλίδι. Γυρίστε ανάποδα το μπουκάλι, ώστε το φυτίλι να «τραβήξει» το λάδι… και ανάψτε το με έναν αναπτήρα!

Έξτρα tip: Σε περίπτωση που έχετε ξεμείνει από φυτίλια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια «λωρίδα» βαμβακερού υφάσματος από τη σφουγγαρίστρα, εφόσον έχετε αφαιρέσει τα χημικά καθαριστικά από πάνω του. Στρίψτε τη λωρίδα και περάστε τη μέσα από το καπάκι.


Φτιάξτε μόνοι σας αντικουνουπικά εύκολα και οικονομικά [Βίντεο] Φτιάξτε μόνοι σας αντικουνουπικά εύκολα και οικονομικά [Βίντεο] Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5
Από το Blogger.