ΕΚΤΑΚΤΟ: Κυκλοφορεί νέα απειλή στο Facebook

Mια νέα εκστρατεία scam ( απάτη – κομπίνα ) εμφανίστηκε στο Facebook με σκοπό να αλλάζει στάτους στο timeline σας και να υποκλέψει τα στοιχεία σύνδεσης σας.

Αν κάποιος από τους φίλους σας μολυνθεί με το Adware ( λογισμικό που μπορεί να κολλήσει ο υπολογιστής μας και είναι υπεύθυνο να προβάλλει ανεπιθύμητες για εμάς διαφημίσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. ) θα αρχίσει να δημοσιεύσει φωτογραφίες σαν την παρακάτω (επεξεργαστήκαμε λίγο τη φωτογραφία) που σας παροτρύνει να δείτε βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.




Αν προσπαθήσετε να ανοίξετε τη σελίδα θα σας παραπέμψει σε κάποια σελίδα phising ( ηλεκτρονικου ψαρέματος )που θα σας ζητήσει να συνδεθείτε, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το Facebook, καταρχήν είναι στα Ισπανικά, δεύτερον στην γραμμή διευθύνσεων υπάρχει ένα άσχετο link.




Όπως θα καταλάβατε, πικάντικο βίντεο δεν υπάρχει, είναι άλλη μια απάτη για να δημοσιεύουν στο χρονολόγιo σας χωρίς την έγκρισή σας.

Η συγκεκριμένη απάτη φαίνεται να είναι κατασκευασμένη από ερασιτέχνες wannabe phishers που προσπαθούν να αποκτήσουν τα διαπιστευτήρια σας με μια απάτη που είναι πολύ εμφανής.
Αν παρόλα αυτά, κάποιος φίλος σας μολυνθεί και δημοσιεύει παρεμφερή status, η λύση είναι απλή.
Συμβουλέψτε τον να κάνει ένα scan με το παρακάτω πρόγραμμα

AdwCleaner

Επίσης σκανάρισμα με το antivirus του αφού σιγουρευτεί πως εγκαταστάθηκαν οι τελευταίες ενημερώσεις.

safer-internet.gr

πηγη
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κυκλοφορεί νέα απειλή στο Facebook ΕΚΤΑΚΤΟ: Κυκλοφορεί νέα απειλή στο Facebook Reviewed by Unknown on 18:06 Rating: 5
Από το Blogger.