Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή


Χωρίς ιδιαίτερα σχόλια υποδέχτηκαν τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανία, καθώς στάθηκαν περισσότερο στο γεγονός ότι τα περισσότερα μέτρα είχαν κριθεί ανεπαρκή παλαιότερα και τα καταψήφισαν οι Έλληνες στο πρόσφατο δημοψήφισμα

Bild: Ο Τσίπρας γελά κι εμείς πληρώνουμε, πληρώνουμε, πληρώνουμε
Η γερμανική εφημερίδα στέκεται στο ότι η ελληνική πλευρά, σπατάλησε πέντε μήνες άσκοπων διαπραγματεύσεων και ανάγκασε το λαό να πάει στις κάλπες, όπου και ψήφισε όχι στα προτεινόμενα μέτρα, μόνο και μόνο για να εγκρίνει, μέσω της Βουλής, με πανηγυρικό τρόπο τα ίδια μέτρα που απέρριψε πριν λίγες μέρες ο λαός. Επίσης, σχολιάζοντας την αρνητική στάση που κρατά και ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε, η Bild ειρωνεύεται τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δήλωσε πως οι ελληνικές προτάσεις είναι «σοβαρές και αξιόπιστες», για μέτρα που είχαν προταθεί σε προηγούμενες ελληνικές απόπειρες και είχαν χαρακτηριστεί ανεπαρκή.

Frankfurter Allgemeine Zeitung
Μόνο χάρη στις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης μπόρεσε να πάρει την εντολή διαπραγματεύσεων ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς η υποστήριξη της συμπολίτευσής του κατέρρευσε. Νωρίτερα, λέει η εφημερίδα, η ελληνική πρόταση είχε κριθεί θετική, με τους «θεσμούς», να κρίνουν απαραίτητη μια βοήθεια ύψους 74 δισεκατομμυρια ευρώ, ενώ επικαλείται και μέλος του περιβάλλοντος της Ευρωζώνης, ο οποίος παρουσιάστηκε «100% σίγουρος» πως το EuroGroup θα εγκρίνει τη συνέχιση της χορήγησης χρηματικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Der Spiegel: Η ελληνική Βουλή εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας
Η ελληνική Βουλή έδωσε την εξουσιοδότηση στον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί για επιπλέον μέτρα λιτότητας με τους δανειστές, την ώρα που από τις Βρυξέλλες ερχόταν η θετική ανταπόκριση των «θεσμών» στην ελληνική πρόταση. Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, ο πρωθυπουργός και ο νέος υπουργός Οικονομικών, κατέθεσαν στο Eurogroup, ένα νέο πακέτο λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.

Focus: Πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα - Ο Τσίπρας κερδίζει τις ψήφους
Μετά το δημοψήφισμα, άλλη μια σύνοδος κρίσης, καθώς το έκτακτο Eurogroup αναμένεται να συζητήσει την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά και για την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έλαβε την πλειονότητα των ψήφων της Βουλής, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Suddeutsche Zeitung
Η ελληνική Βουλή, μετά από πολύωρες συζητήσεις, έδωσε το πράσινο φως στον Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις, λέει η Suddeutsche Zeitung, με το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται λίγο ως πολύ σίγουρο, βάσει των δηλώσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, περί στήριξης. Από την πλευρά τους, το ΔΝΤ, η Κομισιόν και η ΕΚΤ, παρουσιάζονται ευχαριστημένοι με τις ελληνικές προτάσεις.

Deutsche Welle
Μια κάπως ειρωνική προσέγγιση από τηn ιστοσελίδα Deutsche Welle, όπου αναφέρεται πως η Βουλή στην Αθήνα είπε «Ναι» στα σχέδια μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης. Το δημοσίευμα συνεχίζει κάνοντας αναφορά στους «αντάρτες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν στήριξαν τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, καθώς αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού.

Die Zeit: Η ελληνική Βουλή υπερψήφισε το πακέτο μεταρρυθμίσεων
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πήρε το ελεύθερο για να διαχειριστεί τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το νέο πακέτο, αυστηρών, μεταρρυθμίσεων, το οποίο προτάθηκε στους θεσμούς, για την «απειλούμενη από χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ χώρα του». Το δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας συνεχίζει, λέγοντας πως η Βουλή ενέκρινε μέτρα τα οποία είχαν συναντήσει αντίσταση παλαιότερα από τους δανειστές, όμως υπήρχε και τίμημα. «Όμως υπήρχαν και διαφωνούντες» αναφέρεται σχετικά με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν, αλλά και του υπολοίπους, όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, που απείχαν από την ψηφοφορία, κάτι που μπορεί να φέρει την κατάρρευση της συμπολίτευσης. Έτσι ο Τσίπρας πάει σε πόλεμο με τις πλευρές του κόμματός του που απορρίπτουν το πακέτος σκληρής λιτότητας, μόλις λίγες αφότου και ο λαός την απέρριψε με περισσότερο από 60%.

Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.