Δικαστήριο αναγκάζει την Γερμανία να δημοσιοποιήσει μυστικά αρχεία για ΑΤΙΑ;

Ερευνητής ΑΤΙΑ στην Γερμανία, ύστερα από δικαστική διαμάχη δύο ετών, ωθεί την Γερμανική κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα έγγραφα της ειδικής επιστημονικής κυβερνητικής υπηρεσίας που είχε σκοπό την έρευνα για επίσκεψη εξωγήινης ζωής στην Γη.
Η δικαστική μάχη για τα Γερμανικά X-Files ήταν σαν τον αγώνα του Δαυίδ και του Γολιάθ, για τον Γερμανό Frank Reitemeyer και της Γερμανικής Βουλής (Bundestag) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την έλλειψη διαφάνειας της χώρας σχετικά με έρευνα για ΑΤΙΑ.

Το 2011, κέρδισε το πρώτο του αγώνα στο Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου, το οποίο απεφάνθη ότι οι Γερμανοί πολίτες έχουν το δικαίωμα σε απόρρητες αναφορές από την Επιστημονική Υπηρεσία της χώρας.
Εκείνη την εποχή, ο Reitemeyer στο δικαστήριο του Βερολίνου είπε:
«Θέλω να γνωρίζω τα πραγματικά περιστατικά και με ενοχλεί που σε Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ, Καναδά, οι πολίτες μπορούν να δουν τα αρχεία με ΑΤΙΑ, και δεν έχω ενημερωθεί ως Γερμανός πολίτης από την γερμανική κυβέρνηση μου. Είναι, επομένως, μια κραυγαλέα αντίφαση. Στην Γαλλία, ο πολίτης ενημερώνεται αυτομάτως από την κυβέρνησή του, επειδή η κυβέρνηση παρέχει τα αρχεία ΑΤΙΑ στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διαστήματος, τόσο επίσημα από την πλευρά της κυβέρνησης, που ο καθένας μπορεί να δει τα έγγραφα δωρεάν στο σπίτι του».
Ενώ μια ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί για την απελευθέρωση των επίμαχων εγγράφων, η ιστοσελίδα Openminds έγραψε ότι η απόφαση δεν ήταν μόνο μια νίκη για την έρευνα των ΑΤΙΑ, αλλά και για «την ελευθερία της πληροφόρησης εν γένει».
Άλλοι όμως θεωρούν αμφίβολο το κατά πόσον τα έγγραφα αυτά θα αποκαλύψουν πραγματικά κάτι καινούργιο.

ΠΗΓΗ
Δικαστήριο αναγκάζει την Γερμανία να δημοσιοποιήσει μυστικά αρχεία για ΑΤΙΑ; Δικαστήριο αναγκάζει την Γερμανία να δημοσιοποιήσει μυστικά αρχεία για ΑΤΙΑ; Reviewed by Unknown on 00:00 Rating: 5
Από το Blogger.