ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Μια Συμπτωματική τηλεοπτική διαφήμιση στην ΠΓΔΜ (Βίντεο)

HunzaSkopje
Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ
Ακόμη και η διαφήμιση δεν είναι απαλλαγμένη από πολιτικές και «εθνολογικές» χροιές στην ΠΓΔΜ. Μερικά από τα παραδείγματα των δημοσίων διαφημίσεων είναι προφανέστατα, κομμάτια είτε ανθελληνικής προπαγάνδας ή μιας προσπάθειας να δημιουργηθεί μια «ταυτότητα» ξεχωριστή, από το γεγονός ότι η περιοχή της ΠΓΔΜ είναι ένας τόπος όπου ιστορικά έχουν παράδοση μείγματα πολλών εθνών, και έχει γίνει «ενιαίος» από τους κομμουνιστές από το 1943.



Το βίντεο παρουσιάζει την προσπάθεια της «Eurofarm» (εταιρεία; παραγωγής φαρμάκων) να διεκδικήσει τη φυλή της Μέσης Ανατολής «Hunza» ως «απόγονους των Αρχαίων Μακεδόνων» (οι άνθρωποι που είναι, σε τρέχουσες αντι-επιστημονικές ατμόσφαιρες, υποτιθέμενοι συγγενείς των Σλάβων της ΠΓΔΜ) .
«Χούνζα», τα οποία ήταν κάποτε δοθεί επίσημη θεραπεία όπως ισχυρίστηκε πολιτιστικά κειμήλια του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατάκτηση της Ασίας, τα έμμεσα και άμεσα αντιμετωπίζονται σε αυτό το εμπορικό ως «Μακεδόνες» των Σκοπίων στον ορισμό της λέξης, σε μια δημόσια τηλεόραση.


πηγη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Μια Συμπτωματική τηλεοπτική διαφήμιση στην ΠΓΔΜ (Βίντεο) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Μια Συμπτωματική τηλεοπτική διαφήμιση στην ΠΓΔΜ (Βίντεο) Reviewed by olablogs on 09:48 Rating: 5
Από το Blogger.