Μυστηριώδη διαστημικά αντικείμενα «βρέχει» ο ουρανός στην Ισπανία [Εικόνες]

Μυστηριώδη διαστημικά αντικείμενα «βρέχει» ο ουρανός τις τελευταίες ημέρες στην Ισπανία ενώ ένα ακόμη αντικείμενο διαλύθηκε στην ατμόσφαιρα νότια της Σρι Λάνκα.
Στην Ισπανία βρέθηκε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαστημικό μεταλλικό σκουπίδι την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Μούρθια. Ήταν μια μεταλλική σφαίραενώ ένα παρόμοιο αντικείμενο- εντοπίστηκε το Σαββατοκύριακο και στην περιοχή Καλασπάρα, σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από την περιοχή όπου έπεσε η σφαίρα.
Αγρότης σε άλλη περιοχή ειδοποίησε την αστυνομία για μακρόστενο μεταλλικό αντικείμενο. Στααντικείμενα δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά, ραδιενέργεια ή άλλες απειλές.


Πάντως μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν 6-7 πύρινες μπάλες να πέφτουν από τον ουρανό, την ημέρα που εντοπίστηκε η πρώτη μπάλα, άρα τα διαστημικά αντικείμενα ενδέχεται να είναι περισσότερα.
Πηγή της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι οι μεταλλικές σφαίρες είναι πιθανό να προέρχονται από βοηθητικές δεξαμενές καυσίμων, από πύραυλο. Υποθέτουν ότι πρόκειται για κάποια απόρρητη στρατιωτική δοκιμή.

Ο Noelia Sánchez πάντως, ειδικός σε εταιρεία τεχνολογίας στους τομείς της αεροδιαστημικής και άμυνας, δηλώνει ότι τέτοια αντικείμενα δεν αναφέρονται ως διαστημικά σκουπίδια.
«Δεν μπορούμε να βρούμε στον κατάλογο με πάνω από 20.000 κομμάτια διαστημικών αποβλήτων, τέτοια κομμάτια μεγαλύτερα από πέντε έως 10 εκατοστά που ήδη γνωρίζουμε και παρακολουθούμε», λέει.

Eν τω μεταξύ, άλλο ένα αντικείμενο που είχε εντοπιστεί τον Οκτώβριο μπήκε στην ατμόσφαιρα και διαλύθηκε στην περιοχή νότια της Σρι Λάνκα.
Πρόκειται πιθανότατα για ηλιακό συλλέκτη που περιφερόταν γύρω από το Γη από το 2009 και προερχόταν από πρόσφατη αποστολή στη Σελήνη.

ΠΗΓΗ
Μυστηριώδη διαστημικά αντικείμενα «βρέχει» ο ουρανός στην Ισπανία [Εικόνες] Μυστηριώδη διαστημικά αντικείμενα «βρέχει» ο ουρανός στην Ισπανία [Εικόνες] Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5
Από το Blogger.