Διακοσμητικά αντικείμενα από άχρηστα ΡΟΛΟ χαρτιού

Τα άδεια ρολό χαρτιού υγείας και κουζίνας δεν είναι παρά ένα κομμάτι χαρτόνι και σαν τέτοιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε είδους κατασκευή από χαρτί.

Εκμεταλλευόμενοι το κυλινδρικό τους σχήμα, φτιάξτε διακοσμητικά για τουςτοίχους σας σε απίστευτουςσχηματισμούς, που πολύ δύσκολα με την πρώτη ματιά θα μπορεί οποιοδήποτε να πει από τι είναι κατασκευασμένα.

Θα χρειαστεί απλώς να κόψετε με κοπίδι ή ψαλίδι τα άδειαρολό και να ενώσετε τα κομμάτια με μια κόλλα για χαρτί.( H διαφανής ατλακόλ είναι η καταλληλότερη κόλλα) .
Σε σχέδια και σχήματα που οι ενώσεις "κρύβονται" μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συρραπτικό αντί για κόλλα όπως και να συγκρατήσετε τα κομμάτια μεταξύ τους μέχρινα σταθεροποιηθούν με την κόλλα χρησιμοποιώντας μανταλάκια, συνδετήρες κλπ.

Με μπογιά σε σπρέϋ μπορείτε να βάψετε το χαρτί, να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά κυκλικά κομμάτια ή να ταμεταχειριστείτε σαν ένα απλό κομματάκι χαρτόνιδίνοντάς τους όποιο σχήμα θέλετε.
Τα απλά σχέδια σε μορφή λουλουδιών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά κολλημένα χωρίς πλαίσιο απευθείας πάνω στον τοίχο, στην εσωτερική επιφάνεια μιας κορνίζας ή ένανκαμβά, ενώ οι πιο περίτεχνοι σχηματισμοί ειδικά αν τουςβάψετε με μαύρη ή άσπρη μεταλιζέ μπογιά και τουςπροσαρμόσετε σ΄ένα ξύλινο πλαίσιο, μοιάζουν πραγματικά σαν ένα σιδερένιο διακοσμητικό όπως εξίσουεντυπωσιακές είναι και οι τέτοιου τύπου μικρές ή μεγαλύτερες κατασκευές που θα τις χρησιμοποιήσετε σαν πλαίσιο για έναν ανάλογων διαστάσεων καθρέφτη, κορνίζα κλπ.

Ανάλογα με τον σχηματισμό μπορείτε ναπροσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία όπωςκουμπιά, χάντρες κλπ και φυσικά ανάλογα με το χρώμα και σχέδιο, προσαρμόζονταισε κάθε είδους διακοσμητικό ύφος καιχώρο. Π.χ για ένα παιδικό δωμάτιο χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα, σχήματα λουλουδιών, σχηματίστε στον τοίχο ένα δέντρο ή πεταλούδεςφτιαγμένα από τέτοια χαρτονάκια ή όποιο άλλο σχέδιο, ενώ για χώρους όπως τοκαθιστικό επιλέξτε γεωμετρικά σχέδια καιανάλογες αποχρώσεις.


Οι μεγάλων διαστάσεων τέτοιες συνθέσεις χρειάζονται βεβαίως υπομονή, όμως η διαδικασία είναιεπαναλαμβανόμενη, δεν έχει καμιά δυσκολία και το μόνο που πρέπει να προσέξετε όλα τα ομοιόμορφα κομμάτια ανάλογα με το σχέδιο, να έχουν ακριβώς το ίδιο πάχος και μήκος. Γι΄αυτό σημαδέψτε με χάρακα και μολύβι που θα γίνει το κάθε κόψιμο πριν αρχίσετε να τεμαχίζετε τα ρολό.






































Να πως...




ΠΗΓΗ
Διακοσμητικά αντικείμενα από άχρηστα ΡΟΛΟ χαρτιού Διακοσμητικά αντικείμενα από άχρηστα ΡΟΛΟ χαρτιού Reviewed by Unknown on 01:30 Rating: 5
Από το Blogger.