Φαντάσματα: Μεταφυσικές υπάρξεις ή απλή ψευδαίσθηση;


Από μικροί ακούγαμε ιστορίες φαντασμάτων που είχαν στοιχειώσει κτίρια μετά το θάνατό τους. Ίσως τότε να φοβόμασταν και να τα πιστεύαμε… Τώρα όμως, ως πιο μεγάλοι τα θεωρούμε όλα αυτά αστεία… Πόσο σίγουροι είμαστε παρ’ όλα αυτά για τη μη ύπαρξη τους; Πολλοί άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι έχουν βιώσει κάποια μεταφυσική εμπειρία, έχοντας αντικρίσει τη μορφή κάποιου που δεν βρίσκεται στη ζωή και μάλιστα τις περισσότερες φορές στο χώρο όπου εκείνοι διέμεναν ή συνήθιζαν να βρίσκονται… Ας δούμε πέντε τρανταχτά παραδείγματα:

1. A Haunting in Connecticut
Η ταινία «A Haunting in Connecticut» σύμφωνα με δηλώσεις βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Η ιστορία πλέκεται γύρω από μια οικογένεια η οποία μετακόμισε εκεί που κάποτε υπήρχε ένα παλιό νεκροτομείο και όλοι αισθάνονταν καθημερινά πως το σπίτι ήταν στοιχειωμένο από φαντάσματα. Μάλιστα, υπήρχε η φήμη ότι οι «δαίμονες» εμφανίζονταν πάνω από τα κρεβάτια τους, ξυπνούσαν σε διαφορετικά σημεία από αυτά που ήταν όταν ξάπλωσαν, ενώ άκουγαν αλυσίδες να χτυπούν χωρίς να υπάρχουν.

3. Ο στοιχειωμένος Λευκός Οίκος
Ο θάνατος της πρώτης κυρίας της Dolley Madison αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για τον Λευκό Οίκο. Μετά το θάνατο της λέγεται ότι το πνεύμα της στοιχειώνει το σπίτι του προέδρου. Ο εν λόγω ισχυρισμός προήλθε από κηπουρό του οίκου, σύμφωνα με τον οποίο, ακούστηκαν φωνές γεγονός το οποίο συνδυάζει με την εμμονή που είχε η πρώτη κυρία με την κηπουρική. Επιπλέον, άλλοι ισχυρίζονται πως την είδαν, μάλιστα, να περιφέρεται στις αίθουσες του Μεγάρου.

4. Το φάντασμα της Kate Morgan
Η 19χρονη κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή με ένα όπλο ανά χείρας, λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της. Ο θάνατος της αποδόθηκε σε αυτοκτονία, παρ’ όλα αυτά πολύς κόσμος πιστεύει πως βρίσκεται ακόμη στο Hotel del Coronado στην Καλιφόρνια και αναζητά τη δικαίωση. Επισκέπτες ισχυρίζονται πως έχουν αντικρίσει το φάντασμα της. Μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες όσων έμεναν στα δωμάτια του ξενοδοχείου, οι οποίες λένε ότι έβλεπαν βιβλία να εκσφενδονίζονται, ενώ άνοιγαν και έκλειναν οι βρύσες μόνες τους.

6. Το ψηλό φάντασμα του Άσβιλ
Κάμερες ασφαλείας του Γυμνασίου Άσβιλ στη Βόρεια Καρολίνα, κατέγραψαν το 2008 μια άμορφη μάζα να βγαίνει από τις αίθουσες. Εξέτασαν επανειλημμένως προσεκτικά το βίντεο χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να δώσουν κάποια πειστική εξήγηση. Το φάντασμα εμφανίζεται να περιφέρεται σε ολόκληρη την αίθουσα μέχρι και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

7. Το Ξενοδοχείο Stanley
Ένα από τα πιο δημοφιλή στοιχειωμένα αξιοθέατα των ΗΠΑ είναι το ξενοδοχείο Stanley στο Estes Park του Κολοράντο. Τόσο οι επισκέπτες, όσο οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ύπαρξη πνευμάτων, ανεξήγητα πάρτι με δυνατή μουσική, ενώ έβλεπαν αντικείμενα να μετακινούνται χωρίς κάποιο λόγο.

Φαντάσματα: Μεταφυσικές υπάρξεις ή απλή ψευδαίσθηση; Φαντάσματα: Μεταφυσικές υπάρξεις ή απλή ψευδαίσθηση; Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5
Από το Blogger.