N.Koρέα: Γιατί κλείνονται μέσα σε φέρετρα οι εργαζόμενοι;


Η Νότιος Κορέα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο, και οι εργαζόμενοι αναφέρουν συχνά ότι έχουν πολύ στρες. Και προκειμένου να κάνουν τους ανθρώπους να εκτιμήσουν τη ζωή τους κάποιες εταιρείες προτείνουν στους εργαζόμενουν να συμμετάσχουν στη δική τους εικονική κηδεία.

Πως εκτελείται η «κηδεία»;
Σε ένα μεγάλο δωμάτιο σε μουντό σύγχρονο συγκρότημα γραφείων στη Σεούλ, υπάλληλοι με λευκές στολές, κάθονται και γράφουν επιστολές προς τους αγαπημένους τους.

Και έπειτα... στέκονται πάνω από τα ξύλινα φέρετρα που είναι δίπλα τους. Μετά παύση και μετά μπαίνουν μέσα στο φέρετρο. Ο καθένας αγκαλιάζει μια εικόνα του εαυτού του που έχει γύρω μαύρη κορδέλα.
Ξαπλωμένοι πλέον, καθώς κοιτάζουν από μέσα προς τα πάνω. Τους βοηθάει ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα με ψηλό καπέλο. Ο άντρας εκπροσωπεί τον Άγγελο του Θανάτου. Ξαπλώμενοι για λίγες ώρες στο φέρετρο, οι εργαζόμενοι σκέφτονται τη ζωή τους και το νόημά της.
Το μακάβριο τελετουργικό στόχο έχει να τους διδάξει να εκτιμούν τη ζωή. Πριν μπουν στο φέρετρο, τους δείχνουν διάφορα βίντεο με ανθρώπους σε αντίξοες καταστάσεις- όπως πάσχοντες από καρκίνο, οι οποίοι αξιοποιούν στο έπακρο τις τελευταίες ημέρες της ζωής ή ανθρώπους που γεννήθηκαν χωρίς άκρα που μαθαίνουν όμως να κολυμπούν.
Όλο αυτό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να νιώσουν καλά με τα δικά τους προβλήματα, λέει ο Τζιον Γιον-Μουν,διευθυντής του Κέντρου Θεραπείας Χιόβον. Η προηγούμενη δουλειά του ήταν σε γραφείο κηδειών.
«Μετά την εμπειρία στο φέρετρο, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να ζήσουμε με νέο τρόπο τη ζωή μας», λέει ο εργαζόμενος Τσιον Γιόν. «Έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω κάνει πολλά λάθη. Ελπίζω να γίνω πιο παθιασμένος στη δουλειά μου αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής μου», συμπλήρωσε.




ΠΗΓΗ
N.Koρέα: Γιατί κλείνονται μέσα σε φέρετρα οι εργαζόμενοι; N.Koρέα: Γιατί κλείνονται μέσα σε φέρετρα οι εργαζόμενοι; Reviewed by Unknown on 10:00 Rating: 5
Από το Blogger.