Κάθε νεογέννητο στη Φινλανδία κοιμάται σε χαρτόκουτο. Και ο λόγος είναι θαυμάσιος! (PHOTOS)


Αν γεννήθηκες στη Φινλανδία τα τελευταία 60χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτοι σου ύπνοι ήταν μέσα σε ένα χαρτόκουτο. Το κουτί αυτό δόθηκε στους γονείς σου από την κυβέρνηση. Φαίνεται περίεργο αλλά η κίνηση αυτή ήταν μέρος του νόμου περί μητρότητας που ψηφίστηκε το 1937!


Σήμερα, οι γονείς περιμένουν πώς και πώς να φτάσει το χαρτόκουτό τους και αυτό όχι επειδή είναι φτωχοί, αλλά επειδή το κουτί αυτό παρέχει τα απαραίτητα για να ξεκινήσει τη ζωή του το νέο μωρό και έχει γίνει σημαντικό μέρος της κουλτούρας των Φινλανδών.

Καθε κουτί δίνεται στους γονείς-βιολογικούς ή θετούς. Σε αυτό περιέχεται μία στολή για χιόνι, υπνόσακος, κάλτσες και βρακάκια. Γιούνισεξ μπιτζάμες, αξεσουάρ για το μπάνιο και πετσέτες!

Ένα βιβλίο με εικόνες, ένα παιχνίδι για τα δόντια, οδοντόβουρτσα, νυχοκόπτης και κρέμεςκαθώς και ένα στρωματάκι κάτω,κάτω όπου οι γονείς μπορούν να βάουν το μωρό να κοιμάται,μέχρι να είναι έτοιμο για την κούνια του.
Κάθε νεογέννητο στη Φινλανδία κοιμάται σε χαρτόκουτο. Και ο λόγος είναι θαυμάσιος! (PHOTOS) Κάθε νεογέννητο στη Φινλανδία κοιμάται σε χαρτόκουτο. Και ο λόγος είναι θαυμάσιος! (PHOTOS) Reviewed by Unknown on 16:30 Rating: 5
Από το Blogger.