Με αυτές τις 11 οφθαλμαπάτες θα πάψεις να πιστεύεις τα μάτια σου!!!

Παιχνίδια για το μυαλό και τα μάτια μας.Αγαπάς τις οφθαλμαπάτες; Εμείς τις λατρεύουμε, κυρίως γιατί μας σκαλώνουν σχεδόν κάθε φορά.

Ορίστε λοιπόν 11 οφθαλμαπάτες που θα σε αφήσουν έκπληκτο. Δες εδώ αινίγματα που θα σε σκαλώσουν.

Ένα πρόσωπο που σε κοιτά, ενώ ταυτόχρονα κοιτάζει στα δεξιά του.


Στην εικόνα αυτή το ρύζι μοιάζει να επιπλέει σαν τα κύματα της θάλασσας. Αν όμως κρατήσεις για λίγο το βλέμμα σου σε έναν κόκκο ρυζιού, τότε τα πάντα ακινητοποιούνται. Μπορείς να διαλέξεις όποιο σημείο θες, αρκεί να κρατήσεις πάνω του τα μάτια σου.


Κοιτά για λίγο την εικόνα, βλέπεις ένα πολύ γνωστό πρόσωπο;



Αυτά τα γρανάζια είναι ακίνητα!


Παρατήρησε τις λευκές κολώνες, Μετά συγκέντρωσε την προσοχή σου στα μαύρα κενά μεταξύ τους. Βλέπεις κολώνες ή ανθρώπους;


Αν κοιτάξεις την εικόνα θα νομίζεις πως οι γκρίζες γραμμές μεταξύ των ασπρόμαυρων λωρίδων κάνουν καμπύλη. Μην ξεγελιέσαι, η εικόνα είναι ακίνητη και οι γραμμές ευθείες.


Αν κοιτάξεις μια από τις κουκκίδες, οι υπόλοιπες μέσα στον πίνακα θα φαίνονται σαν να μαυρίζουν, όμως τελικά κάθε κουκκίδα που κοιτάς είναι λευκή.


Μπορεί να σου φαίνεται πως μέσα στα λευκά μέρη της εικόνας, εκεί που συναντιούνται οι γωνίες των τετραγώνων υπάρχουν γκρίζες κινούμενες τελείες. Κι όμως κάνεις λάθος, δεν υπάρχει τίποτα.


Ναι ok, μοιάζουν με ακανόνιστες γραμμές. Όμως στην ουσία αυτο που βλέπεις είναι εννέα παράλληλες που διατρέχουν διαγώνια την εικόνα.


Κι όμως οι δύο εσωτερικοί κύκλοι έχουν το ίδιο μέγεθος, μπορεί οι κύκλοι που είναι γύρω από τους κεντρικούς να σε μπερδεύουν, όμως μη μασάς.



Όσο κι αν δεν φαίνεται, αν αφαιρέσεις τα τόξα, αυτές οι δυο γραμμές είναι ίσες.
Με αυτές τις 11 οφθαλμαπάτες θα πάψεις να πιστεύεις τα μάτια σου!!! Με αυτές τις 11 οφθαλμαπάτες θα πάψεις να πιστεύεις τα μάτια σου!!! Reviewed by Unknown on 14:30 Rating: 5
Από το Blogger.