SkyCycle: Ένα διαφορετικό rollercoaster με πετάλια για πολύ τολμηρούς!!


H Βραζιλία, μπορεί να περηφανεύεται πως έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ιαπώνων που ζουν εκτός χώρας! Πολλοί Ιάπωνες μετακόμισαν στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Νότια Αμερική προκειμένου να ξεφύγουν από τις συνθήκες σκλαβιάς της πατρίδας τους και βρήκαν προσοδοφόρο έδαφος εκεί που υπήρχε ανάγκη για εργατικά χέρια στην συλλογή καφέ.
Η Ιαπωνία και η Βραζιλία έκτοτε, έχουν ανταλλάξει και αναμείξει πολλά πολιτισμικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων κοινά festival τέχνης αλλά και πολεμικές τέχνες όπως το Jiu Jitsu, το οποίο έχει ιαπωνικές ρίζες αλλά οι Βραζιλιάνοι το εξέλιξαν και το τελειοποίησαν.


Κι αν και ακούγεται παράξενο, ξέροντας την ιστορία, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση όταν βλέπουμε ένα Βραζιλιάνικο θεματικό πάρκο σε προάστιο της Okayama, στην Ιαπωνία.
Στο Washuzan Highland Amusement Park, υπάρχει το SkyCycle, που είναι ένα μοναδικό τρενάκι στο οποίο οι ίδιοι οι επιβαίνοντες, πρέπει να κάνουνε πετάλι από την αρχή μέχρι το τέλος! Τα ιδιότυπα “βαγόνια” είναι για δυο άτομα και βρίσκονται το ένα πίσω από το άλλο.
Αν και ακούγεται σαν κάτι απλό, χωρίς τον κίνδυνο ατυχημάτων, με την πολύ πιο αργή κίνηση που έχει σε σύγκριση με ένα κανονικό τρενάκι, μπορεί να γίνει αρκετά φοβιστικό (και κουραστικό..)
Κι ενώ υπάρχουν ζώνες ασφαλείας, δεν υπάρχουν μπάρες στις ράγες!
Μια υπόθεση που μπορούμε να κάνουμε, είναι πως το SkyCycle, είναι κατά κάποιον τρόπο μια εισαγωγή στον περιπετειώδη τρόπο ζωής που μπορεί να ζήσει κάποιος, ταξιδεύοντας στην Βραζιλία.
Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν και θα δείτε αν τελικά θα ακολουθούσατε!
To ύψος του SkyCycle, είναι τέσσερις όροφοι περίπου, πάνω από την επιφάνεια της γης.

Τα βαγόνια είναι ανοιχτά και δεν υπάρχουν μπάρες ασφαλείας.

Είναι πολύ δημοφιλές στα ζευγάρια!

Η ταχύτητα εξαρτάται από τους ίδιους τους αναβάτες! Εσείς πόσο γρήγορα θα πηγαίνατε;

Η πυκνή βλάστηση ίσως σας αποσπάσει την προσοχή αν έχετε υψοφοβία!

Δεν υπάρχει περίπτωση πτώσης, αλλά σίγουρα κρατάει πολύ παραπάνω από τη μέση διαδρομή με κανονικό τρενάκι! Και δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να κοιτάτε κάτω!

Αν αντέχετε να βλέπετε και την θέα, θα απολαύσετε την γέφυρα Shimotsui-Seto!

Και φυσικά το νησί Seto!
ΠΗΓΗ
SkyCycle: Ένα διαφορετικό rollercoaster με πετάλια για πολύ τολμηρούς!! SkyCycle: Ένα διαφορετικό rollercoaster με πετάλια για πολύ τολμηρούς!! Reviewed by Unknown on 14:30 Rating: 5
Από το Blogger.