Το Ελληνικό και Τουρκικό κομμουνιστικό κόμμα εξέδωσαν κοινή δήλωση την Τρίτη, απέναντι στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος.

"Το ΝΑΤΟ, να φύγει από το Αιγαίο ! Δεν θα επιτρέψουμε να μετατρέψει το Αιγαίο σε μια βάση του ΝΑΤΟ!" η δήλωση, σύμφωνα με το RIA Novosti, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Τουρκίας εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία ζητούν να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία και στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος..

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και της Τουρκίας καταδίκασε τις επικίνδυνες τάσεις στη Συρία, το ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τη θέση των κυβερνήσεων της Τουρκίας και την Ελλάδας.

«Το ΝΑΤΟ έξω από το Αιγαίο! Μην αφηνετε να να μετατρέψει το Αιγαίο σε μια βάση του ΝΑΤΟ!"
"Είναι σαφές ότι η στρατιωτική επέμβαση με συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Συρίας κυβέρνηση έχει αλλάξει την κατάσταση σε στρατηγικό επίπεδο, το οποίο είναι ο λόγος που το ΝΑΤΟ επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ρίχνοντας μια ναυτική αρμάδα στο Αιγαίο στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πρόσχημα τον έλεγχο των ροών», - δήλωσαν Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και της Τουρκίας.

Εν μέσω της μεγάλης μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg ανακοίνωσε την Πέμπτη οτι σχεδιάζει να αναπτύξει πολεμικά πλοία στο Αιγαίο για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα πλοία του ΝΑΤΟ αναμένεται να περιπολούν τα θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την εισροή προσφύγων στο μπλοκ, σύμφωνα με τη συμμαχία.

Η πλειοψηφία των μεταναστών, κυρίως φυγή του πολέμου και της φτώχειας στη Μέση Ανατολή, φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και πολλοί από αυτούς επιλέγουν τη διαδρομή της θάλασσας. Οι περισσότεροι πρόσφυγες ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά πριν από τη συνέχιση της πορείας προς την ηπειρωτική Ευρώπη.
ΠΗΓΗ
Το Ελληνικό και Τουρκικό κομμουνιστικό κόμμα εξέδωσαν κοινή δήλωση την Τρίτη, απέναντι στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος. Το Ελληνικό και Τουρκικό κομμουνιστικό κόμμα εξέδωσαν κοινή δήλωση την Τρίτη, απέναντι στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος. Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5
Από το Blogger.