Η Ιστορία Αυτού Του Άνδρα Μπορεί Να Σε Κάνει Να Πιστέψεις Στα Ζόμπι

Τα ζόμπι ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα ταινιών φαντασίας και video games. Σαν θέμα, σαν σενάριο, σαν story έχει φανατικούς οπαδούς. Αλλά δύσκολα θα βρεις κάποιον που πραγματικά πιστεύει στην ύπαρξή τους. Αν όμως σου έλεγα πως υπάρχει μια ιστορία ενός άνδρα που ίσως αποδεικνύει την ύπαρξη των… ζόμπι;

Λένε άλλωστε πως οι μύθοι έχουν μια κάποια πραγματική βάση.
Η εν λόγω ιστορία αφορά έναν άνδρα που ακούει στο όνομα Clairvius Narcisse.
Ο Narcisse έζησε στην Αϊτή, σε ένα μικρό χωριό με το όνομα L’ Estere. Παρότι η υγεία του ήταν άψογη, μια μέρα αρρώστησε πολύ άσχημα. Ήταν 1962.

Όταν η οικογένειά του τον πήγε στο νοσοκομείο, οι γιατροί τα εχάσαν με τη μυστηριώδη ασθένεια του Narcisse. Του έδωσαν αντιβιοτικά και τον έστειλαν σπίτι του. Μέσα σε 24 ώρες ήταν νεκρός. Τουλάχιστον έτσι νομίσαν όλοι.
Όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν και τόσο νεκρός όσο νομίζαν όλοι…

O Narcisse ανέφερε αργότερα ότι είχε απόλυτη αίσθηση του τι συνέβαινε γύρω του όταν όλοι οι συγγενείς και φίλοι τον περνούσαν για νεκρό. Απλά, ήταν ανήμπορος να κουνηθεί. Ισχυρίστηκε πως, αφού θάφτηκε, αρκετοί άντρες των ξεθάψανε και του χορήγησαν ένα φάρμακο που έλεγχε το μυαλό του. Κατόπιν, είπε, τον μετέφεραν σε εγκαταστάσεις καλλιέργειας ζάχαρης όπου και εργάστηκε μαζί με άλλα «ζόμπι» για δύο ολόκληρα χρόνια.
Σε αυτόν καθώς και στους υπόλοιπους σκλάβους, οι μυστηριώδεις άνδρες χορηγούσαν τακτικά δόσεις του φαρμάκου

Μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής εργασίας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πέθανε ξαφνικά. Ο θάνατός του φαίνεται πως δημιούργησε προβλήματα στην… προσφορά του μυστηριώδους φαρμάκου. Με τη στέρηση των δόσεων, ο Narcisse απέκτησε ξανά τον έλεγχο του μυαλού του και απέδρασε.
Για τα επόμενα 18 χρόνια, ο Narcisse έκρυβε την ταυτότητά του. Μέχρι που έχασε τον αδερφό του. Ο λόγος; Σύμφωνα με τον Narcisse, ο αδερφός του ήταν ο υπεύθυνος για ό,τι του συνέβη. Αυτός τον δηλητηρίασε και τον πούλησε σαν σκλάβο.

Όταν ο αδερφός του απεβίωσε, ο Narcisse επέστρεψε σπίτι του, στους συγγενείς του. Φυσικά, εκείνοι τον αντιμετώπισαν με καχυποψία καθώς ήταν δύσκολο να πιστέψουν πως ο «πεθαμένος» συγγενής τους επέστρεψε μετά από τόσα χρόνια. Φαίνεται, πάντως, πως κατάφερε να απαντήσει σωστά μια σειρά ερωτήσεων που μόνο αν ήταν ο ίδιος θα μπορούσε να γνωρίζει.
Μια έρευνα που έγινε από Αμερικανούς ερευνητές το 1980 κατέληξε στο απίθανο συμπέρασμα ότι η ιστορία του Narcisse μπορεί και να είναι αληθινή.

Φυσικά, πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες θεωρούν το ενδεχόμενο απλά εξωφρενικό. Και κατηγορούν τους γιατρούς του Narcisse για ό,τι του συνέβη θεωρώντας πως δεν είχαν τις κατάλληλες γνώσεις να τον περιθάλψουν.

Είναι η ιστορία του Narcisse αληθινή; Δεν μπορούμε να πούμε στα σίγουρα και αυτό είναι που κάνει το όλο θέμα απίστευτα, απίστευτα ανατριχιαστικό…
ΠΗΓΗ
Η Ιστορία Αυτού Του Άνδρα Μπορεί Να Σε Κάνει Να Πιστέψεις Στα Ζόμπι Η Ιστορία Αυτού Του Άνδρα Μπορεί Να Σε Κάνει Να Πιστέψεις Στα Ζόμπι Reviewed by Unknown on 01:00 Rating: 5
Από το Blogger.