Επισκεύαζε το Υπόγειο στο Σπίτι του. Αυτό που Ανακάλυψε όταν έριξε έναν Τοίχο, τον έκανε να Παγώσει!

Υπάρχει μια μεγάλη και αρχαία υπόγεια πόλη κοντά στο χωριό Derinkuyu της Τουρκίας. Ειδικοί υποθέτουν ότι χτίστηκε πριν από 3.000 χρόνια περίπου, παρόλο που δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα πότε ακριβώς χτίστηκε, από ποιον και γιατί.
Η πόλη αυτή ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν ντόπιο το 1963, όταν εκείνος ρίχνοντας έναν τοίχο από το υπόγειό του, βρέθηκε μπροστά σε ένα πέρασμα που οδηγούσε σε έναν υπόγειο λαβύρινθο.
Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε διάφορες εικόνες από αυτή την πραγματικά εκπληκτική πόλη!

Φαίνεται να ήταν το σπίτι για περίπου 20,000 κατοίκους.

Έχει όλα τα απαραίτητα για τη ζωή: εξαερισμό, σπίτια, στάβλους για ζώα, κουζίνες με φούρνους, τραπεζαρίες, κελάρια για κρασί, αχυρώνες, σχολεία, καταστήματα, εκκλησίες και κοιμητήρια.

Υπάρχει ακόμα και οινοποιείο.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως οι υπόγειοι διάδρομοι συνεχίζουν και πολύ βαθύτερα, ωστόσο, το ακριβές μέγεθός τους παραμένει άγνωστο.

Οι τουρίστες μπορούν να κατέβουν μέχρι σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Υπάρχουν και κυκλικές πόρτες από πέτρα που εμπόδιζαν τους εισβολείς να εισέλθουν στην πόλη.

Και πάλι όμως, εάν έμπαινε ο εχθρός μέσα, δεν θα μπορούσε ποτέ να γυρίσει στην επιφάνεια, χωρίς να ξέρει τα μυστικά περάσματα και το σχέδιο του λαβυρίνθου.

Πιθανότατα, οι τελευταίοι κάτοικοι αυτής της πόλης ήταν οι πρώτοι Χριστιανοί, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτοί που την έχτισαν.

Άνθρωποι διαφόρων πολιτισμών έχουν ζήσει εδώ.

Μετά όμως η πόλη αυτή ξεχάστηκε για πάνω από 1,000 χρόνια.

Επισκεύαζε το Υπόγειο στο Σπίτι του. Αυτό που Ανακάλυψε όταν έριξε έναν Τοίχο, τον έκανε να Παγώσει! Επισκεύαζε το Υπόγειο στο Σπίτι του. Αυτό που Ανακάλυψε όταν έριξε έναν Τοίχο, τον έκανε να Παγώσει! Reviewed by Unknown on 00:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.