Το πρώτο βήμα προς το… ολογραφικό μας μέλλον

Ως το πρώτο βήμα προς το… ολογραφικό μας μέλλον, χαρακτηρίζει η Microsoft τη διάθεση, στις 30 Μαρτίου, του Microsoft HoloLens Development Edition, σε προγραμματιστές στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Η (αυτόνομη) κάσκα επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft υπόσχεται να μας μεταφέρει σε έναν κόσμο όπου το αληθινό δεν θα διακρίνεται από το εικονικό.

Τα HoloLens περιγράφονται από την εταιρεία κατασκευής τους ως «ένας ολογραφικός υπολογιστής που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε ολογράμματα στο φυσικό σας περιβάλλον».
Αυτό που οραματίζεται η εταιρεία είναι να αλλάξει ο τρόπος που χειριζόμαστε την ψηφιακή πληροφορία. Αντί να χρησιμοποιούμε την αφή ή το πληκτρολόγιο, τα app, η πληροφορία και σφαιρικά βίντεο θα προβάλλονται ως ολογράμματα στο φυσικό μας περιβάλλον -υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι φοράμε την κάσκα, βάρους 579 γραμμαρίων.

Η Microsoft καλεί προγραμματιστές να προ-παραγγείλουν το Microsoft HoloLens Development Edition, κόστους 3.000 δολαρίων, αφού προηγουμένως περιγράψει τις δυνατότητές του:
Τα αποκαλούμενα και γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας ή AR της Microsoft λειτουργούν αυτόνομα (untethered), χωρίς να απαιτούνται καλώδια, εξωτερικές κάμερες, τηλέφωνο ή σύνδεση σε προσωπικό υπολογιστή. To interface του θα είναι οικείο, αφού πρόκειται για μια συσκευή Windows 10.
Τα HoloLens αποτελούνται από αισθητήρες, οι οποίοι αναλαμβάνουν να «περιγράψουν» με λεπτομέρεια τον περιβάλλοντα χώρο, με τη βοήθεια της κεντρικής επεξεργαστικής τους μονάδας που ονομάζεται HoloLens Processing Unit (HPC), βασισμένη σε 32μπιτη αρχιτεκτονική της Intel. Η κεντρική μονάδα επεξεργασίας κατασκευάστηκε ειδικά για τα HoloLens και είναι αυτή που αναλαμβάνει να ερμηνεύσει το βλέμμα και τις χειρονομίες του πρωταγωνιστή στον κόσμο που μεταφέρεται πιστά στο εικονικό πεδίο της κίνησης του.

Σε ειδικούς διάφανους ολογραφικούς φακούς ανατίθεται η μεταφορά της προβολής αντικειμένων του πραγματικού στον εικονικό κόσμο με εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση, αλλά και με ικανή πυκνότητα (η εταιρεία κάνει λόγο για 2,5Κ radiants).

Πλήθος εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών είναι ήδη διαθέσιμα ή πρόκειται να προστεθούν στη διεύθυνση https://dev.windows.com/en-us/holographic/academy μετά τις 30 Μαρτίου 2016.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά των HoloLens αναφέρεται ότι η μπαταρία τους επαρκεί για 2 έως και 3 ώρες ενεργής χρήσης και δύο εβδομάδες σε κατάσταση αναμονής, ενώ μπορεί να λειτουργήσει φορτιζόμενη. Υποστηρίζει τον εντοπισμό του βλέμματος, τον χειρισμό αντικειμένων με τις κινήσεις των χεριών αλλά και με τη φωνή. Έχει 2GB RAM, 64GB σε μνήμη flash, και δέχεται συνδέσεις μέσω microUSB 2.0, Bluetooth 4.1, και Wi-Fi 802.11ac, έχει σύνδεση ακουστικών και ενσωματωμένα ηχεία καθώς και ρυθμιστή αυξομείωσης της έντασης του ήχου και της φωτεινότητας.

Στους αισθητήρες του περιλαμβάνονται μια μονάδα για ακριβείς μετρήσεις με ακτίνες φωτός, τέσσερις κάμερες για την καταγραφή του περιβάλλοντος χώρου, μια κάμερα βάθους, κάμερα λήψης φωτογραφιών 2Mpixel και βίντεο HD με δυνατότητα λήψεων «mixed reality», 4 μικρόφωνα και έναν αισθητήρα καταγραφής του φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.
ΠΗΓΗ

Το πρώτο βήμα προς το… ολογραφικό μας μέλλον Το πρώτο βήμα προς το… ολογραφικό μας μέλλον Reviewed by Unknown on 14:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.