Τα 16 πιο Φρικτά Βασανιστήρια στην Ιστορία. Αυτή τη Συσκευή τη Χρησιμοποιούσαν σε Γυναίκες, για να μην Μιλάνε!

1. Πετάξτε τον μπαμπά στη φυλακή Το 1400 στην Αγγλία, το να έχεις μια φιλονικία ήταν ποινικό αδίκημα.

2. Δεν έκαναν πλάκα Τότε, το να κατσαδιάζεις κάποιον δεν ήταν όπως είναι σήμερα. Υπήρχαν δύο τύποι μαλώματος:

1. Φιλονικία ανάμεσα σε δύο άτομα
Τα 16 πιο Φρικτά Βασανιστήρια στην Ιστορία. Αυτή τη Συσκευή τη Χρησιμοποιούσαν σε Γυναίκες, για να μην Μιλάνε! - Εικόνα1
2. Το να σπείρεις μία φήμη πίσω από την πλάτη του άλλου.

3. Μην μπλέξεις με τον βασιλιά Το κοινοβούλιο δεν είχε επίσημα θεωρήσει παράνομη τη φιλονικία. Αλλά όμως ακόμα τιμωρούνταν άνθρωποι οι οποίοι τα έβαζαν με ανθρώπους του βασιλιά.

4. “Ελάτε λίγο μαζί μας κυρία μου!” Οι νόμοι που διαταράσσουν την ειρήνη υπάρχουν και σήμερα, βέβαια τότε τους εφάρμοζαν περισσότερο στις γυναίκες.

5. “Είμαι πολύ $exy για το Σύστημα της Δικαιοσύνης” Όχι μόνο τις καταδίκαζαν για “φιλονικίες” αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων τις κατηγορούσαν και για ποpνεία ή άλλα παρόμοια αδικήματα.

6. “Καλά τα πήγες με τη τσουγκράνα. Τώρα φτιάξε μου φαγητό!” Οι γυναίκες εκείνα τα χρόνια έπρεπε να παραμένουν αγνές μέχρι να παντρευτούν και στη συνέχεια έπρεπε να υπακούν στις εντολές του άντρα τους.

7. “Περνάω καλά στο λιβάδι, αλλά καλύτερα να έχω δικαιώματα.” Οι γυναίκες είχαν ελάχιστη δύναμη και ήταν πάντα σε δεύτερη μοίρα.

8. Εκείνες τις εποχές, τα λόγια ήταν ένα από τα μοναδικά όπλα που είχαν οι γυναίκες

9. Τ μόνο πρόβλημα με αυτό ήταν ότι κάθε φορά που χρησιμοποιούσαν το μόνο όπλο που είχαν, αυτό φαίνονταν σαν απειλή για την κοινωνική τάξη.

10. Οπότε η λύση ήταν να το κάνουν ποινικό αδίκημα. Έτσι προέκυψε και το ότι η φιλονικία ήταν παράνομη.

11. Έτσι, αφού το να μιλάνε οι γυναίκες είχε γίνει ποινικό αδίκημα και η $εξουαλικότητα ήταν επίσης απειλή για την κοινωνική τάξη, είχαν πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Κάθε φορά που κατηγορούνταν μία γυναίκα γι’αυτά ήταν σαν να έλεγαν, “Δείτε μια γυναίκα εκτός ελέγχου.” Και γι’αυτό την τιμωρούσαν.

12. Ένας τρόπος να την τιμωρούν ήταν με αυτή τη μάσκα που δεν την άφηνε να μιλήσει.

13. Όχι μόνο της έβαζαν το κεφάλι σε κελί, αλλά υπήρχε ένας μηχανισμός να κρατάει τη γλώσσα για να μην μπορεί να μιλήσει. Αν και αρχικά προοριζόταν για ταπείνωση, περιστασιακά το χρησιμοποιούσαν και για να προκαλέσουν πόνο.

14. Κάποιες εκδόσεις είχαν και καμπανάκι από πάνω για να τραβάει ακόμα περισσότερο τα βλέμματα.

L0035596 An Iron “scolds bridle” mask used to publicaly humiliateCredit: Wellcome Library, London. Wellcome Imagesimages@wellcome.ac.ukhttp://wellcomeimages.orgA Belgian Iron “scolds bridle” or “branks” mask, with bell, used to publicly humiliate and punish, mainly women, for speaking out against authority, nagging, brawling with neighbours, blaspheming or lying.Photograph1550 – 1800 Published: –Copyrighted work available under Creative Commons Attribution only licence CC BY 2.0 http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

15. Δεν τέλειωνε όμως εκεί. Ένας άλλος τρόπος να τις τιμωρήσουν ήταν με ρίχνοντάς τις επανειλημμένα στο νερό ή μέχρι να πνιγούν.

16. Σήμερα, οι γυναίκες μπορούν να λένε ότι θέλουν χωρίς φόβο ότι θα τιμωρηθούν ή ότι θα ταπεινωθούν δημόσια.

ΠΗΓΗ
Τα 16 πιο Φρικτά Βασανιστήρια στην Ιστορία. Αυτή τη Συσκευή τη Χρησιμοποιούσαν σε Γυναίκες, για να μην Μιλάνε! Τα 16 πιο Φρικτά Βασανιστήρια στην Ιστορία. Αυτή τη Συσκευή τη Χρησιμοποιούσαν σε Γυναίκες, για να μην Μιλάνε! Reviewed by Unknown on 17:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.