Μία διαστημική καψούλα τύπου Soyuz προσεδαφίστηκε χτες με ασφάλεια στη στέπα κοντά στην πόλη Ζεζκασγκάν στο Καζακστάν. Η διαστημική καψούλα μετέφερε τρεις αστροναύτες από τη Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου Βρετανού αστροναύτη, Τιμ Πικ.
Ο Πικ, μαζί με έναν Ρώσο κι έναν Αμερικανό αστροναύτη, είχαν αναχωρήσει από το διαστημικό σταθμό περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, αφού συμπλήρωσαν έξι μήνες σε διαστημική τροχιά γύρω από τη γη.
Η καψούλα προσγειώθηκε με το πλευρικό τμήμα της ατράκτου της, εξαιτίας των ανέμων που επικρατούν στη στέπα, μετά την ελεύθερη πτώση της με αλεξίπτωτο για περίπου 14 λεπτά. Αμέσως μετά, ομάδα εντοπισμού και διάσωσης έβγαλε τους τρεις αστροναύτες από το εσωτερικό της διαστημικής καψούλας.
Ο Πικ δήλωσε ότι απολαμβάνει “τις μυρωδιές της γης,” και το φρέσκο αέρα σε αντίθεση με την τεχνητή οξυγόνωση και την υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του διαστημικού σταθμού, ενώ στη συνέχεια εξετάστηκε από ειδικούς γιατρούς.
Μαζί του, ήταν ο αρχηγός της διαστημικής αποστολής Γιούρι Μαλετσένκο, αλλά και ο αστροναύτης της NASA, Τιμ Κόπρα.
ΠΗΓΗ
Ο Πικ, μαζί με έναν Ρώσο κι έναν Αμερικανό αστροναύτη, είχαν αναχωρήσει από το διαστημικό σταθμό περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, αφού συμπλήρωσαν έξι μήνες σε διαστημική τροχιά γύρω από τη γη.
Η καψούλα προσγειώθηκε με το πλευρικό τμήμα της ατράκτου της, εξαιτίας των ανέμων που επικρατούν στη στέπα, μετά την ελεύθερη πτώση της με αλεξίπτωτο για περίπου 14 λεπτά. Αμέσως μετά, ομάδα εντοπισμού και διάσωσης έβγαλε τους τρεις αστροναύτες από το εσωτερικό της διαστημικής καψούλας.
Ο Πικ δήλωσε ότι απολαμβάνει “τις μυρωδιές της γης,” και το φρέσκο αέρα σε αντίθεση με την τεχνητή οξυγόνωση και την υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του διαστημικού σταθμού, ενώ στη συνέχεια εξετάστηκε από ειδικούς γιατρούς.
Μαζί του, ήταν ο αρχηγός της διαστημικής αποστολής Γιούρι Μαλετσένκο, αλλά και ο αστροναύτης της NASA, Τιμ Κόπρα.
ΠΗΓΗ
Διαστημική καψούλα προσεδαφίστηκε στο Καζακστάν μεταφέροντας τρεις αστροναύτες [εικόνες]
Reviewed by Unknown
on
14:00
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου