Παράξενες στρογγυλές πέτρες βρέθηκαν στην Σιβηρία: Τα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού;

Οι επιστήμονες είναι αρκετά μπερδεμένοι από τα γιγαντιαία στρογγυλά κομμάτια βράχων που βρέθηκαν σε ένα ανθρακωρυχείο στη Σιβηρία.

Οι παράξενες πέτρες βρέθηκαν περίπου σε 30 μέτρα βάθος στο ανθρακωρυχείο Sereulsky στην περιοχή Nazarovo του Κρασνογιάρσκ στη Σιβηρία.

Μερικοί προτείνουν ότι οι πέτρες θα μπορούσαν να είναι τεχνητά αντικείμενα από ένα αρχαίο πολιτισμό ή ακόμα και εξωγήινης προέλευσης.

Ωστόσο, Ρώσοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι είναι από σπάνια ανόργανα συστατικά που έχουν το παρατσούκλι «Jurassic Pearls».


Η Δρ Όλγα Yakunina, από το Μουσείο Γεωλογίας της Κεντρικής Σιβηρίας, είπε ότι:

«Αυτές διαμορφώνονται μέσα από φυσικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Αυτές οι μπάλες που σχηματίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως ένα μαργαριτάρι». Πιστεύεται ότι σχηματίζονται όταν τα ιζήματα επικεντρώνεται γύρω από έναν πυρήνα όπως ένα κομμάτι του κελύφους ή των ορυκτών. Το νερό που ρέει μέσω του ιζηματογενούς πετρώματος αφήνει πίσω μέταλλα, που κολλούν μαζί για να δημιουργήσουν ένα είδος φυσικού τσιμέντου. Αυτό οδηγεί στο σχηματισμό ακριβώς όπως ένα σφαιρικό σχήμα»

Οι δέκα σφαίρες είναι περίπου ένα μέτρο σε διάμετρο, και σχεδόν ολοστρόγγυλες και ομαλές, σύμφωνα με ένα τοπικό κανάλι.



ΠΗΓΗ
Παράξενες στρογγυλές πέτρες βρέθηκαν στην Σιβηρία: Τα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού; Παράξενες στρογγυλές πέτρες βρέθηκαν στην Σιβηρία: Τα ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού; Reviewed by Unknown on 20:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.