Το στοιχειωμένο κάστρο Ballygally

Το κάστρο Ballygally, βρίσκεται στην βόρεια Ιρλανδία και χρονολογείται ότι χτίστηκε τον 17ο αιώνα, συγκεκριμένα το 1625 και έγινε η κατοικία της οικογένειας Shaw. Ο James Shaw ο οποίος ήταν αυτός που το έχτισε και ο πρώτος ένοικος του πύργου, ζούσε εκεί με την γυναίκα του Isobel. Η Isobel λέγετε πως απάτησε τον άντρα της και όταν αυτός το έμαθε για να την τιμωρήσει την κλείδωσε σε ένα από τα δωμάτια του πύργου, την άφηνε νηστική και την βασάνιζε συνεχώς για πολλά χρόνια. Η γυναίκα μην αντέχοντας άλλο ποια τα όσα περνούσε από τον σύζυγό της, πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει και πήδηξε από το παράθυρο του δωματίου όπου ήταν κλειδωμένη. Μετά από λίγο καιρό βρέθηκε και ο άντρας της νεκρός μέσα στον ίδιο του τον πύργο και πιθανολογείται ότι πέθανε από δηλητηρίαση. Ακόμα το κάστρο δέχτηκε πολλές επιθέσεις από την Ιρλανδική φρουρά και έγιναν πολλές αιματηρές μάχες στην συγκεκριμένη περιοχή κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1641.

Σήμερα το παλιό αυτό κάστρο έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Τόσο το προσωπικό του ξενοδοχείου, όσο και οι επισκέπτες του κάνουν λόγο για διάφορα περιστατικά. Πιο συγκεκριμένα η manager του ξενοδοχείου αναφέρει ότι όσο περισσότερη ώρα περνάει στο ξενοδοχείο τόσο περισσότερο πείθεται για την παρουσία φαντασμάτων στο κτίριο. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το πνεύμα της Isobel τριγυρνάει μέσα στο κάστρο χτυπώντας τις πόρτες των δωματίων αλλάζοντας θέση σε διάφορα αντικείμενα, μέχρι και ότι πιάνει την κουβέντα με τους
επισκέπτες του ξενοδοχείου. Ακόμη λένε πως κυκλοφορούν πνεύματα παιδιών τα οποία μπορεί να τα ακούσεις να κλαίνε η να γελάνε. Ένας επισκέπτης ανέφερε έντρομος στο προσωπικό ότι καθώς κοιμόταν στο δωμάτιο του ξύπνησε και είδε ένα παιδί και στην συνέχεια εμφανίστηκαν και άλλα και άρχισαν να γελάνε και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Από τον φόβο του έφυγε τρέχοντας για να πάει στην υποδοχή του ξενοδοχείου και να πει τι του συνέβη. Επίσης πολλοί πελάτες του ξενοδοχείου γυρνούν στα δωμάτια τους και τα βρίσκουν είτε ακατάστατα, ενώ πριν δεν ήταν, είτε να έχουν αλλάξει θέση τα προσωπικά τους αντικείμενα. Τέλος το δωμάτιο όπου ήταν φυλακισμένη η Isobel και βασανίζονταν από τον άντρα της δεν χρησιμοποιείτε για το κοινό και του έχουν δώσει την ονομασία “Ghost Room”.
Το στοιχειωμένο κάστρο Ballygally Το στοιχειωμένο κάστρο Ballygally Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.