Μυστηριώδη μαγικά ξόρκια γραμμένα με ελληνικό αλφάβητο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Σερβία

Αρχαιολόγοι στην Σερβία προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν μαγικά ξόρκια χαραγμένα σε μικρές περγαμηνές, φτιαγμένα από χρυσό και ασήμι. Τα μικρά μεταλλικά ρολά βρέθηκαν δίπλα σε σκελετούς που υπολογίζεται πως θάφτηκαν πριν από 2.000 χρόνια. «Το αλφάβητο είναι ελληνικό η γλώσσα ωστόσο είναι αραμαϊκή. Είναι ένα μυστήριο για εμάς από την Μέση Ανατολή» αναφέρει ο Miomir Korac, επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η Guardian, οι σκελετοί ανακαλύφθηκαν στους πρόποδες ενός τεράστιου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα που βρίσκεται στη Kostolac, στην βορειοανατολική Σερβία. Οι έρευνες στην περιοχή διεξάγονται πριν το χτίσιμο μίας άλλης παρόμοιας μονάδας στην θέση όπου ήταν χτισμένη η αρχαία ρωμαϊκή πόλη Βιμινάκιουμ.

Την περασμένη βδομάδα, μετά από προσεκτικό τίναγμα των χωμάτων από τα οστά, η ομάδα του Korac ανακάλυψε δύο μικρά ρολά από χρυσό και ασήμι με διάφορα σύμβολα και γράμματα. Σύμφωνα με την αρχαιολογική ομάδα, αυτά που αναγράφονται πάνω είναι μαγικά ξόρκια που τοποθετήθηκαν στον τάφο δίπλα στους νεκρούς για να καλούν θεϊκές δυνάμεις για να κάνουν το «καλό» ή το «κακό». «Έχουμε διαβάσει τα ονόματα μερικών δαιμόνων που σχετίζονται με την περιοχή της σημερινής Συρίας» σημείωσε κατά την ανασκαφή ο αρχαιολόγος Ilija Dankovic. Τα εύθραυστα ασημένια και χρυσά ειλητάρια ίσως ποτέ να μην αποκρυπτογραφηθούν. Είναι τα πρώτα τέτοιου τύπου αντικείμενα που ανακαλύπτονται στην Σερβία αλλά μοιάζουν με φυλαχτά που «δεσμεύουν την μαγεία» και που παρόμοια έχουν βρεθεί και σε άλλες χώρες, ανέφερε ο Dankovic και προσθέτει πως «με αυτά τα φυλαχτά, οι άνθρωποι εύχονταν να βρουν κάποιον να ερωτευτούν, ωστόσο υπήρχαν και άλλα όπου αναγράφονταν κατάρες ή επικλήσεις στο κακό». Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο, μαγικά φυλαχτά ήταν συνηθισμένο να θάβονται με τους ανθρώπους που είχαν υποστεί ένα βίαιο θάνατο. «Λόγω της πεποίθησης ότι οι ψυχές αυτών των ανθρώπων χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να βρουν ανάπαυση και να έχουν μια ευκαιρία να βρουν δαίμονες ώστε να προωθήσουν τις επιθυμίες τους, τα φυλαχτά αυτά τους έδιναν τη δυνατότητα της μαγείας ώστε να το επιτύχουν» ανέφερε.
ΠΗΓΗ
Μυστηριώδη μαγικά ξόρκια γραμμένα με ελληνικό αλφάβητο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Σερβία Μυστηριώδη μαγικά ξόρκια γραμμένα με ελληνικό αλφάβητο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Σερβία Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.