NASA: Θα έχουμε την οριστική απόδειξη της εξωγήινης ζωής σε 20 χρόνια

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει το ερώτημα αν τελικά είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Δεκάδες βιβλία, ταινίες, επιστημονικές μελέτες έχουν ασχοληθεί με το θέμα το οποίο απασχολεί την ανθρωπότητα και ξοδεύονται δισεκατομμύρια για να απαντηθεί.

H NASA θεωρεί πως δεν είμαστε μόνοι και μέσα στα επόμενα 10 με 20 χρόνια θα βρεθεί η οριστική απόδειξη ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Το ερώτημα είναι αν θα είναι απλά βακτήρια, ή πολυσύνθετες μορφές ζωής.

Οι επιστήμονες της NASA θεωρούν ότι δεδομένου του αναπάντεχα μεγάλου αριθμού ωκεανών που βρίσκονται στο ηλιακό μας σύστημα, δεν υπάρχει «αν» αλλά «πότε», «it’s definitely not an if, it’s a when», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της ομάδας Ellen Stofan.

Η ίδια ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα βρούμε ισχυρές ενδείξεις ύπαρξης ζωής πέρα από τον πλανήτη Γη και στα επόμενα 10-20 χρόνια θα έχουμε ισχυρές αποδείξεις

Φυσικά, όταν η NASA αναφέρεται σε εξωγήινη ζωή δεν μιλά για απόκοσμες μορφές που βλέπουμε σε ταινίες ούτε για νοήμονα όντα. Το πιο πιθανό είναι η NASA να βρει στο ηλιακό μας σύστημα απλά μικρόβια, που αποτελούν τις βασικές δομές για πιο σύνθετη μορφή ζωής.
NASA: Θα έχουμε την οριστική απόδειξη της εξωγήινης ζωής σε 20 χρόνια NASA: Θα έχουμε την οριστική απόδειξη της εξωγήινης ζωής σε 20 χρόνια Reviewed by Unknown on 11:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.