Συμβαίνει τώρα μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας και προκαλεί παγκόσμια λαίλαπα

70f3cf00cdffc154a0a47c52e154784c_l

Η Περιφέρεια Καλίνινγκραντ βρίσκεται μεταξύ της Πολωνίας και της Λιθουανίας.

Είναι άκρως πολύτιμη για την Ρωσία, δεδομένου ότι αποτελεί τον θύλακα της Μόσχας στην Βαλτική και το μοναδικό λιμάνι της που δεν «παγώνει».
Σύμφωνα με τα γεωγραφικά στοιχεία, έχει έκταση περίπου 15.000χλμ και πληθυσμό περίπου ενός εκατομμυρίου.
Η περιοχή είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη Ρωσία και επί ΕΣΣΔ αποτελούσε μια κλειστή στρατιωτική ζώνη.


Εκεί, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες συγκεντρώνει η Ρωσία στρατιωτικές δυνάμεις, προκειμένου να μπορέσει να επιτεθεί, σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, κατά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας επιβεβαίωσε την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων Iskander ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στο Καλίνινγκραντ, ενισχύοντας τους φόβους πως η περιοχή θα μπορούσε να μετατραπεί σημείο ανάφλεξης εν μέσω και της αυξανόμενης αντιπαλότητα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Όπως αναφέρουν στρατηγικοί αναλυτές του ΝΑΤΟ, η κινητικότητα της Ρωσίας στην περιοχή του Καλίνινγκραντ έχει ως στόχο να «μπλοκάρει» την από αέρος πρόσβαση δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε τρεις χώρες της Βαλτικής και σε περιοχές της Πολωνίας.


Όλα αυτά την ώρα που Αμερικανοί στρατιώτες ετοιμάζονται, εντός του 2017, να σταθμεύσουν στην Νορβηγία.


Μυρίζει μπαρούτι…


triklopodia.gr 
ΠΗΓΗ
Συμβαίνει τώρα μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας και προκαλεί παγκόσμια λαίλαπα Συμβαίνει τώρα μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας και προκαλεί παγκόσμια λαίλαπα Reviewed by olablogs on 13:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.