ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ: Μετά από 37 χρόνια η κόκκινη άμμος στη Σαχάρα, έγινε… λευκή (Μοναδικές εικόνες)

Από ένα παχύ στρώμα χιονιού σκεπάστηκε η καυτή άμμος της Σαχάρας, εκπλήσσοντας τους πάντες με το μοναδικό τοπίο που δημιούργησαν, για λίγες ώρες, οι καιρικές συνθήκες.

Το χιόνι έλιωσε την αμέσως επόμενη ημέρα, όμως ο φωτογραφικός φακός πρόλαβε να αποτυπώσει το λευκό μεγαλείο των 9.200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτει η έρημος

Το χιόνι κάλυψε σχεδόν την κόκκινη άμμου της ερήμου, ενώ η πρώτη φορά που είχε πέσει χιόνι σε έρημο ήταν πριν 37 χρόνια, κοντά στην πόλη της Ain Sefra διαρκώντας μόλις 30 λεπτά.
Είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά που η κόκκινη άμμος γίνεται λευκή, μετά το 1979 όταν χιόνισε για πρώτη φορά στη Σαχάρα:

«Όλοι ήταν έκπληκτοι στη θέα ότι πέφτει χιόνι στην έρημο, είναι τόσο σπάνιο περιστατικό. Ήταν απίθανο να το βλέπεις καθώς το χιόνι ενωνόταν με την άμμο. Το χιόνι έμεινε για μια ημέρα και μετά έλιωσε», ανέφερε ο φωτογράφος Karim Bouchetata.
.

ΠΗΓΗ
ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ: Μετά από 37 χρόνια η κόκκινη άμμος στη Σαχάρα, έγινε… λευκή (Μοναδικές εικόνες) ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ: Μετά από 37 χρόνια η κόκκινη άμμος στη Σαχάρα, έγινε… λευκή (Μοναδικές εικόνες) Reviewed by Unknown on 15:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.