ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα τακτοποιημένο, καθαρό και αψεγάδιαστο σπίτι, όμως για να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι από εμάς τουλάχιστον, δεν θα λέγαμε ότι μας αρέσει να είμαστε όλη την ώρα με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι!
Για το λόγο αυτό θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας 44 πανέξυπνα κόλπα τα οποία θα κάνουν το σπίτι σας να αστράφτει στο πι και φι και μάλιστα με υλικά και αντικείμενα τα οποία είναι πάντοτε στη διάθεσή σας!

Γυαλίστε τις βρύσες του μπάνιου


Βρέξτε χαρτοπετσέτες με λίγο ξύδι και τυλίξτε τες γύρω από τη βρύση για 30 εώς 40 λεπτά. Αυτό το εύκολο κόλπο θα κάνει τη βρύση σας να γυαλίσει και θα απομακρύνει τα άλατα.

Ασπρίστε ξανά τις μπανιέρες

Ένας υπέροχος τρόπος να κάνετε κάτασπρη τη μπανιέρα σας και πάλι, είναι να τοποθετήσετε βαμβάκι ποτισμένο με λευκαντικό κατά μήκος της μπανιέρας και να το αφήσετε εκεί για όλο το βράδυ. Το πρωί θα σας περιμένει μια έκπληξη!

Πεντακάθαροι καθρέφτες

Μισό ξύδι, μισό νερό, μια πετσέτα και ξενοιάσατε! Εναλλακτικά αν θέλετε ένα αρωματικό καθαριστικό, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

Απομακρύνετε τη σκουριά

Κόψτε μισό λεμόνι στη μέση, βουτήξτε το στο αλάτι και τρίψτε το επάνω στη σκουριασμένη περιοχή!

Μειώστε τη σκόνη στον εξαερισμό

Πλύντε τους αεραγωγούς κι έπειτα αλείψτε τους με κερί – έτσι θα μείνουν καθαροί για πολύ περισσότερο διάστημα!

Καθαροί τοίχοι και ταβάνια

Το μυστικό είναι στην απλότητα: καθαρίστε τους τοίχους με τη σφουγγαρίστρα σας!

Κάντε τη μπανιέρα σας να αστράφτει

Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό, έπειτα ρίξτε μέσα λευκαντικό και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί η μπανιέρα σας θα δείχνει σαν καινούρια!

Ξεφορτωθείτε τη γλίτσα του σαπουνιού από την πόρτα του ντους

Χρησιμοποιήστε μια σκληρή βούρτσα και καθαριστικό για τα τζάμια, τρίψτε καλά και είστε έτοιμοι!

Αστραφτερές βρύσες

Αν θέλετε να αστράφτουν οι βρύσες σας, ρίξτε λίγο baby oil σε ένα βαμβάκι και τρίψτε το γύρω τους. Σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα θα δείτε την αντανάκλασή σας να σας χαμογελά!

Αφαιρέστε τους λεκέδες σκουριάς

Ένα μείγμα κρέμας ταρτάρ και χυμού λεμονιού είναι ό,τι πρέπει για να απομακρύνετε τους λεκέδες της σκουριάς από όλες τις επιφάνειες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βουτήξετε μια οδοντόβουρτσα στο μείγμα και να τρίψετε με αυτή τα σκουριασμένα σημεία!

Καθαρίστε τον πάγκο από γρανίτη

Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια νερό με 1/4 φλ. οινόπνευμα και 5-6 σταγόνες απορρυπαντικού πλυντηρίου, και τρίψτε την επιφάνεια. Θα γίνει καινούρια!

Καθαρά πόμολα και χερούλια

Χρησιμοποιήστε σαπούνι με έλαια και μια οδοντόβουρτσα, τρίψτε και είστε έτοιμοι!

Καθαρά πλακάκια

Με λίγη σόδα φαγητού οι λεκέδες και τα άλατα στα πλακάκια εξαφανίζεται!

Καθαρίστε το νεροχύτη

Πασπαλίστε τον με λίγη σόδα, έπειτα αφαιρέστε απαλά τη σόδα με ένα σφουγάρι. Σε λίγα λεπτά όλοι οι λεκέδες και τα σημάδια θα έχουν εξαφανιστεί!

Καθαρός φούρνος μικροκυμάτων

Γεμίστε με νερό και χυμό λεμονιού ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε το στο φούρνο και απολαύστε τα εκπληκτικά αποτελέσματα αυτού του έξυπνου κόλπου!

Καθαρίζοντας τον φούρνο

Φτιάξτε μια αλοιφή από 1 φλ. σόδας, 1 κουταλιά υγρού απορρυπαντικού πιάτων, και νερό. Η πάστα θα πρέπει να μοιάζει με ζύμη για λουκουμάδες. Απλώστε το μείγμα στις βρώμικες περιοχές, αφήστε το για 15 λεπτά και έπειτα σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί.

Καθαρίστε τις εστίες του φούρνου

Ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία που κάνουμε για να καθαρίσουμε το εσωτερικό του φούρνου.

Καθαρή εστία γκαζιού

Σε ένα μπολ ανακατέψτε λίγη σόδα φαγητού με αρκετό νερό, απλώστε το μείγμα στην εστία και αφήστε το για 5 – 10 λεπτά. Με μια καθαρή και στεγνή πετσέτα αφαιρέστε το υλικό και δείτε τι όμορφα που αστράφτει η εστία σας!

Καθαρίστε την πόρτα του φούρνου

Αν η πόρτα του φούρνου σας έχει μαζεψει γλίτσα, ρίξτε λίγη σόδα στην επιφάνεια και καλύψτε τη με ένα πανί ποτισμένο σε σαπουνόνερο. Αφήστε το για 15 λεπτά κι έπειτα σκουπίστε την πόρτα με κυκλικές κινήσεις.

Ξεφορτωθείτιε τους λεκέδες που αφήνουν τα λίπη

Βάλτε λίγες σταγόνες λάδι σε μια χαρτοπετσέτα και σκουπίστε τη βρώμικη επιφάνεια. Όταν τελειώστε το καθάρισμα περάστε τις επιφάνειες μια ακόμα φορά με ένα καθαρό πανί ή μια καινούρια χαρτοπετσέτα.

Καθαρίστε τον αεραγωγό του air-condition

Τυλίξτε μια πετσέτα μουσκεμένη σε απορρυπαντικό γύρω από ένα μαχαίρι και περάστε το μέσα από τους αεραγωγούς. Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολο είναι!

Καθαρό φίλτρο φούρνου

Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό, προσθέστε λίγο διφθοριούχο νάτριο, βάλτε μέσα το φίλτρο και αφήστε το να μουλιάσει για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό και αφήστε το να στεγνώσει!

Καθαρές επιφάνειες κοπής

Πασπαλίστε τις ξύλινες επιφάνειες κοπής με αλάτι και κάντε πήλινγκ με μισό λεμόνι. Το λεμόνι θα εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές και το αλάτι θα απομακρύνει τους επίμονους λεκέδες!

Καθαρές πλαστικές επιφάνειες κοπής

Η καλύτερη μέθοδος για να μείνουν καθαρές οι πλαστικές επιφάνειες κοπής είναι να τις μουσκέψετε σε ένα μείγμα λευκαντικού και νερού για μια ωρα.

Καθαρά στόρια

Χρησιμοποιήστε μαλακά πετσετάκια και καθαρίστε τα ένα ένα, εύκολα και γρήγορα!

Καθαρά τζάμια

Γνωρίζατε ότι το κρεμμύδι καθαρίζει καταπληκτικά τα τζάμια; Κόψτε ένα στη μέση, τρίψτε το πάνω στη γυάλινη επιφάνεια και θα εκπλαγείτε!

Καθαρό πάτωμα

Χρησιμοποιήστε ένα κοινό σαπούνι και λίγες σταγόνες από φθοριούχο νάτριο για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τις

Καθαρίστε το σίδερό σας

Κάντε το σίδερό σας σαν καινούριο με τη λίγο ξύδι ή σόδα φαγητού!

Ξεφορτωθείτε τις άσχημες μυρωδιές που έρχονται από τον νεροχύτη

Με μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίψτε όλη τη βρωμιά που υπάρχει στο σωλήνα και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν!

Γυαλίστε τον ανοξείδωτο νεροχύτη σας με αλεύρι

Αφού τον στεγνώστε εντελώς, πασπαλίστε μέσα του λίγο αλεύρι. Έπειτα απλώς σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί και ο νεροχύτης σας θα λάμψει!

Απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά του πλυντηρίου ρούχων

Λίγο λευκαντικό, κιτρικό οξύ ή ξύδι σε ένα άδειο πλυντήριο και μια πλύση στους 90 βαθμούς θα κάνει όλη τη δουλειά!

Καθαρίστε τον κάδο του πλυντηρίου

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι νερό, σόδα, ξύδι και ένα σφουγγάρι!

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα έπιπλα

Ρίξτε σόδα στα έπιπλά σας, αφήστε τη για 20 λεπτά, βουρτσίστε τη επάνω στα καλύμματα και τραβήξτε με μια ηλεκτρική σκούπα ό,τι απέμεινε! Πεντακάθαρα!

Καθαρά πορτατίφ

Κραατήστε τα καπέλα των πορτατίφ σας καθαρά και χωρίς σκόνη, ξεσκονίζοντάς τα με ένα ρολό κόλλας!

Όχι πια σκόνη στην οθόνη της τηλεόρασης

Τι θα χρειαστείτε; Ένα φίλτρο του καφέ!

Πεντακάθαρα βάζα

Οι πάτοι στα βάζα μπορούν να καθαριστούν από τα βρασμένα τσόφλια αυγών, με λίγο νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Ανακινήστε το μείγμα μέσα στο βάζο και τα τσόφλλια θα κάνουν όλη τη δουλειά!

Καθαρίστε το μύλο του καφέ με ρύζι

Μια χούφτα κόκκων άσπρου ρυζιού αντί για καφέ μέσα στο μύλο θα αφαιρέσει όλες τις βρωμιές και τις ανεπιθύμητες μυρωδιές!

Ξεοφορτωθείτε τα υπολείμματα καφέ η τσαγιού από τις κούπες σας

Ένας έξυπνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι να τρίψετε τις κούπες σας με λεμόνι και αλάτι!

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα παλιά πιάτα

Τα παλιά σας πιάτα θα λάμψουν ξανά με λίγη σόδα και νερό!

Καθαρίστε τα καμμένα τηγάνια

Βάλτε ξύδι στο τηγάνι και αφήστε το να βράσει! Έπειτα τρίψτε το τηγάνι με λίγη σόδα και ένα στεγνό σφουγγάρι ή πανί. Τόσο απλά!

Καθαρές κατσαρόλες και τηγάνια

Πασπαλίστε τους πάτους των κατσαρολικών σας με αλάτι και τρίψτε τους καλά με μια ωμή πατάτα! Ξεπλύνετε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Ύστερα γυαλίστε τους πάτους με λίγο λάδι και βάλτε τις κατσαρόλες στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 περίπου λεπτά. Σαν καινούρια!

Παρότι λένε πως η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά, εμείς αυτό που ξέρουμε στα σίγουρα είναι ότι το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι! Υιοθετήστε αυτά τα έξυπνα τρικ καθαριότητας και ξενοιάστε στο λεπτό!
ΠΗΓΗ
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.