Γίναμε Σόδομα και Γόμορα! Εγκύκλιος στα Γυμνάσια για «Έμφυλες ταυτότητες», «αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων»

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήρθε μία εγκύκλιος στα Γυμνάσια, η οποία τα υποχρεώνει να..
διαθέσουν ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ στην επεξεργασία κάποιων θεμάτων σχετικά με το σώμα. Μία από τις τρεις προτεινόμενες ενότητες ονομάζεται «Έμφυλες ταυτότητες». Και ανάμεσα στα υποθέματα που προτείνονται για εργασία με τους μαθητές είναι το «βιολογικό και κοινωνικό φύλο», «η αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων», «σεξουαλικός προσανατολισμός και ανθρώπινα δικαιώματα» κτλ. Προτείνεται επίσης να γίνουν συναντήσεις με γονείς, όπου θα συζητηθεί ανάμεσα σε άλλα και το θέμα της «ομοφοβίας-τρανσφοβίας».

Μιλάμε για παιδιά Γυμνασίου, τα οποία είναι πάνω στην εφηβεία, σχηματίζουν την ταυτότητα τους, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το σώμα τους και καλά καλά δεν έχουν και εκείνα ακόμη καταλάβει τί συμβαίνει. Καθόλου τυχαίο ότι επιλέγεται αυτή η ηλικία για προπαγάνδα και όχι τα κάπως μεγαλύτερα και πιο κατασταλαγμένα παιδιά του Λυκείου.

Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο εκπαιδευτικός θεωρείται ειδικός επί παντός επιστητού, ενώ δεν είναι, ούτε το γεγονός ότι χάνονται τα μαθήματα μίας ολόκληρης εβδομάδας για μπουρδολογία, ούτε το γεγονός ότι τα θέματα αγωγής υγείας που προτείνονται είναι ήδη αντικείμενο εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία.

Θα σχολιάσω όμως την αρρώστια αυτού ή αυτών των ανεγκέφαλων, οι οποίοι είμαι σίγουρη ότι είναι και συγκεκριμένων σεξουαλικών προτιμήσεων να θέσουν επιτακτικά και υποχρεωτικά στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Χωρίς να σκεφτούν καν ότι η οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο Γυμνάσιο θα πυροδοτήσει το απίστευτο μπούλινγκ. Κοινώς η ψυχή των παιδιών τους είναι παντελώς αδιάφορη.

Στα σχολεία θα γίνουν συνεδριάσεις για αυτό το θέμα. Ήδη συνάδελφοι είναι έξαλλοι και δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν με τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές. Η δε ΟΛΜΕ για μία φορά έκανε και κάτι σωστό και έβγαλε ανακοίνωση περί άρσης της υποχρεωτικότητας της δράσης.

Κλείνοντας έχω να πω είναι ότι οι μόνοι που χαιρετίζουν την εν λόγω εγκύκλιο είναι η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.
Ξεφτίλα. Τίποτα άλλο.
Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Γίναμε Σόδομα και Γόμορα! Εγκύκλιος στα Γυμνάσια για «Έμφυλες ταυτότητες», «αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων» Γίναμε Σόδομα και Γόμορα! Εγκύκλιος στα Γυμνάσια για «Έμφυλες ταυτότητες», «αποδόμηση των έμφυλων στερεοτύπων» Reviewed by Unknown on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.