Η Αστυνομία ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Αν βρείτε ένα Λαστιχάκι τυλιγμένο στο Χερούλι της Εξώπορτας του Σπιτιού σας, Καλέστε αμέσως το 100!

Διαρρήξεις και κλοπές συμβαίνουν πιο συχνά από ό, τι οι περισσότεροι από εμάς θα ήθελαν να πιστέψουν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στη κορυφή σε διαρρήξεις. Συμβαίνει μια κάθε 15 δευτερόλεπτα. Το 30% των διαρρηκτών μπαίνουν τα σπίτια από ξεκλείδωτες πόρτες, παράθυρα ή άλλα ανοίγματα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν βία για να μπουν.

Για εκείνους από εμάς που κλειδώνουμε, η πιθανότητα να βιώσουμε μια διάρρηξη εξακολουθεί να είναι ανησυχητική αφού οι διαρρήκτες έχουν διάφορα κόλπα για να εισβάλουν. Μια γυναίκα αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της, ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την προστασία από τις διαρρήξεις.

Η ιστορία της Κιμ
Μια γυναίκα από το Τέξας που ονομάζεται Kιμ Σερνιτζιάρο, είδε τους διαρρήκτες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο σπίτι της. Ήταν μόνη στο σπίτι όταν άκουσε κάποιον να χτυπάει στην πόρτα της. Το ένστικτό της της είπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έτσι ευτυχώς, επέλεξε να μην ανοίξει την πόρτα. Αλλά όταν κοίταξε μέσα από το χρωματισμένο γυαλί της πόρτα της, είδε τη σιλουέτα ενός άγνωστου άνδρα να στέκεται έξω.

Η Kim περίμενε περίπου 30 λεπτά πριν κάνει κίνηση, για να φύγει ο διαρρήκτης. Όταν άνοιξε τελικά την πόρτα της, βρήκε ένα λαστιχάκι τυλιγμένο γύρω από το πόμολο. Σύμφωνα με τον τοπικό σερίφη, αυτό το βλέπει όλο και πιο συχνά στις διαρρήξεις. Οι διαρρήκτες τοποθετούν ένα λαστιχάκι γύρω από το πόμολο της πόρτας, που τους επιτρέπει να εισβάλουν στο σπίτι όταν ο ιδιοκτήτης απασφαλίζει την πόρτα.

Η Kim μοιράστηκε την εμπειρία της στο Facebook και η ιστορία της έσπασε το διαδίκτυο.

Εδώ είναι μερικές βασικές συμβουλές για την ασφάλεια σας που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σπίτι σας λιγότερο δελεαστικό για τους διαρρήκτες:


1. Μην αφήνετε λογαριασμούς και γράμματα έξω από το σπίτι σας
Αφήνοντας λογαριασμούς ή πεταμένα αντικείμενα έξω από το σπίτι σας μπορεί να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες στους διαρρήκτες. Αν λείπετε για λίγες μέρες από το σπίτι σας, ζητήστε από ένα γείτονα ή ένα φίλο σας να τα παίρνει, για να βεβαιωθείτε ότι οι διαρρήκτες δεν θα νομίζουν ότι το σπίτι είναι άδειο.

2. Αφήστε σημάδια κάμερας ασφαλείας
Σκεφτείτε την επένδυση σε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι. Αν όμως είστε εκτός προϋπολογισμού τώρα, αφήστε μερικές ενδείξεις κάμερας ασφαλείας στο μπροστινό μέρος του σπιτιού σας, ώστε οι διαρρήκτες να νομίζουν ότι είστε προστατευμένοι.

3. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι καλά φωτισμένο
Ένα σκοτεινό σπίτι είναι ο ιδανικός στόχος για τους διαρρήκτες. Αν το σπίτι σας είναι καλά φωτισμένο με φώτα στη βεράντα και στην αυλή, οι διαρρήκτες δεν θα στοχεύσουν στο σπίτι σας.

4. Κρύψτε τα ακριβά σας αντικείμενα
Κρατήσετε τα ακριβά σας αντικείμενα ασφαλή και σε λιγότερο προφανείς θέσεις και βεβαιωθείτε ότι δεν μπορεί να τα δει κανείς μέσα από το παράθυρο.

5. Ενισχύστε τις πόρτες σας
Βάλτε ασφαλείς κλειδαριές στις πόρτες σας και βεβαιωθείτε ότι τα ανεπιθύμητοι διαρρήκτες θα μείνουν έξω.
Η Αστυνομία ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Αν βρείτε ένα Λαστιχάκι τυλιγμένο στο Χερούλι της Εξώπορτας του Σπιτιού σας, Καλέστε αμέσως το 100! Η Αστυνομία ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: Αν βρείτε ένα Λαστιχάκι τυλιγμένο στο Χερούλι της Εξώπορτας του Σπιτιού σας, Καλέστε αμέσως το 100! Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.