Ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε κατά λάθος στρατώνα Τούρκων - 3 νεκροί και 11 τραυματίες



Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένα ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο χτύπησε κατά λάθος κτίριο κατοικιών Τούρκων στρατιωτών στο Al-Bab.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 11 ακόμα Τούρκοι στρατιώτες όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με τον Τούρκο ομόλογό του Hulusi Akar μίλησε και ο επικεφαλής του στρατού της Ρωσίας Valery Gerasimov εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν.

Τα πολεμικά αεροσκάφη είχαν στόχο θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή al-Bab όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Gerasimov.

Οι Gerasimov και Akar συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ρωσικών και τουρκικών δυνάμεων στο έδαφος όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας αναφέρει ότι η Μόσχα και η Άγκυρα θα πραγματοποιήσουν κοινή έρευνα σχετικά με την αεροπορική επίθεση.

Πηγή: RT
Ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε κατά λάθος στρατώνα Τούρκων - 3 νεκροί και 11 τραυματίες Ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε κατά λάθος στρατώνα Τούρκων - 3 νεκροί και 11 τραυματίες Reviewed by olablogs on 18:05 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.