ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ: Δοκιμάζουν ιπτάμενο… ταξί! (Bίντεο)

Το Ντουμπάι σχεδιάζει να προσφέρει ένα διαφορετικό ταξί χωρίς ταξιτζή στους επισκέπτες του που θα το επισκεφθούν από το καλοκαίρι και μετά. Ένα αυτόνομο -χωρίς οδηγό- μονοθέσιο ελικοφόρο ιπτάμενο όχημα, που θυμίζει ελικόπτερο και το οποίο μεταφέρει τον επιβάτη εκεί που θα του πει αυτός.

Το ηλεκτρικό χόβερ-τάξι EHang 184, όπως λέγεται, είναι κινεζικής κατασκευής και σε αυτή τη φάση δοκιμάζεται στην αραβική πόλη από την αρμόδια Αρχή των μεταφορών, με στόχο να είναι λειτουργικό έως τον Ιούλιο και να αποσυμφορήσει σταδιακά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Το Εμιράτο έχει θέσει το φιλόδοξο στόχο έως το 2030 το ένα τέταρτο των μεταφορικών μέσων του να είναι αυτόνομα και το εν λόγω ταξί εντάσσεται σε αυτό το ευρύτερο σχέδιο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ρομποτικό ταξί, που διαθέτει τέσσερις έλικες, μπορεί να κινηθεί σε μια προγραμματισμένη πορεία με ταχύτητα έως 100 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος έως 300 μέτρων. Ο επιβάτης απλώς επιλέγει τον προορισμό του και το ταξί μόνο του απογειώνεται και τον μεταφέρει, ενώ η πορεία του ελέγχεται διαρκώς από ένα επίγειο κέντρο ελέγχου.

Το ιπτάμενο όχημα, προϊόν της κινεζικής εταιρείας παραγωγής drones EHang, μπορεί να επαναφορτισθεί σε δύο ώρες. Τα ταξίδια του είναι δυνατό να διαρκέσουν έως 30 λεπτά. Διαθέτει αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας και μπορεί να αντέξει την μεγάλη ζέστη του εμιράτου.


Το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας σχεδόν 15 εκατομμύρια τουρίστες το 2016.
ΠΗΓΗ
ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ: Δοκιμάζουν ιπτάμενο… ταξί! (Bίντεο) ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ: Δοκιμάζουν ιπτάμενο… ταξί! (Bίντεο) Reviewed by Unknown on 12:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.